Lublana ni bulana, Lublana je skUrbana!

Bloger Blitz piše o zadolženosti slovenske prestolnice in popisuje dve ilustrativni dogodivščini. V zvezi s plačevanjem mestnega prevoza in parkiranja v Ljubljani:

Juga je šla v stečaj že davno tega. Ljubljana bo kmalu na vrsti. Zakaj? Kako to vem? Saj ni težko, le šteti je treba znati. Tam nekje do 100. Morda ste (Ljubljančani) opazili, da so se komunalne storitve v zadnjem času hudo podražile – odvoz smeti v samo nekaj mesecih kar dvakrat, skupaj za kar 100%. In še huje bo. Zakaj? Ker there is no free lunch.

Poglejte samo stožiški stadion – saj ste kje slišali, koliko fičnikov jim še manjka, kajne? In bržčas ste tudi opazili, da denarja kar ni in ni. Banke se obotavljajo, najemnikov ni. Skratka, stotine milijonov manjkajo samo pri stadionu, da o ostalih projektih ne govorimo. In ker zastonj kosila ni, ga bo moral nekdo plačat. Saj veste, kdo. Kakšnih 20 milijončkov bo morda župančič izgrizel od vlade, ostalo bomo pa plačali mi. Tine, Tone, Jure, Meta, pa seveda Blitz tudi. Da si ne bi kdo utvar delal.

Preberite članek v celoti na blogu Kavelj 22.

Foto: Spletna stran Javnega holdinga Ljubljana