Ljudstvo vam je naložilo, da skrbite za prihodnost naše države

Tako bi bil videti realiziran Plečnikov parlament, ki ga je poimenoval Katedrala svobode. Foto: Hiša Plečnik
Tako bi bil videti realiziran Plečnikov parlament, ki ga je poimenoval Katedrala svobode. Foto: Hiša Plečnik

Ob vseh pametnjakovičih v medijih, ki sedaj sestavljajo vlado in si želijo nadaljevanje brezvladja, nedorečenost in predvsem veliko slepomišenja ter praznih besed iz šole nedeljskega trnovskega vrta, bi se vsak razumnik zamislil in se poskušal vprašati, kaj sploh je slovenski narod, kaj sploh je država?

Država ni slepomišenje malih skupin ob konoplji. Država ni razcefrana miselnost civilnega združenja, ki živi iz pomoči brezposelnim in jih strižejo namišljeni begunci.

Država je narodna skupnost, ki za oblast sistematično vzgaja široko razgledane državljane, izkazane z dejanji. Če hočete tudi s projekti, ki zagotavljajo sožitje v strpnosti in pospeševanju razvoja in tekme s sosedi.

Vse ostalo je utopična misel prevedena v osebke. Ti drugega, razen ropanja državnega proračuna in/ali EU projektov ter raznih meddržavnih projektov ne razumejo. Prav ti osebki stežka prepoznavajo popolno človekovo polno ustvarjalnost. V mislih imam ustvarjalnost, ki se odraža v predstavljanju različnih talentov, ki ljudstvo enakega jezika in kulture lahko ponosno predstavljajo sosedom ali širši celinski in svetovni skupnosti.

S frazami o človekovi ustvarjalnosti govorijo osebki o človeku vsakdana. Govorijo, kako ga je treba zaščititi, zraven pa se navdihujejo ob neki subkulturi razgaljenega človekovega telesa kot vzvišene umetnosti. Če je dosežek človekove ustvarjalnosti v popolni razgaljenosti človeka samega, je prav, da se jasno pove, da s tem kradejo isti snažilki in istemu delavcu denar iz zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, kar je primer pri slovenskih javnih financah. Zakaj mora biti naenkrat višek kulture razgaljeno človekovo telo, medtem ko ista peščica na drugi strani govori o 300.000 ljudeh, ki živijo na robu revščine?

Človek se resno vpraša, ali ni Bog na letošnjih volitvah, ki so bile v nedeljo, 3. 6. 2018, predstavil ves um in telesnost slovenskega naroda. Tega slovenskega naroda, ki se mora spraviti, tako kot se spravljajo skupaj Romani in Germani v naši soseščini. Tam so se spravili desničarji in levičarji zaradi ljudstva, pri tem pa jim je pomagal razsoden predsednik države – institut države, ki je pomemben za moderno demokratično državo.

Ali bomo živeli skupaj ali pa se raztreščimo vsak za sebe in vsak v svoj kot, je sporočilo letošnjih volitev?

Vprašajmo se, kje smo in kakšna so naša dela? Naštejmo samo nekaj dejstev, ki so bili v zadnjih letih in so še prisotni v Sloveniji, naši državi. Kdor bo bral v nadaljevanju zapisana stanja, naj jih razume kot opis dogodkov, ki so se že zgodili. Naj se nasmehne, naj mu bo srce veselo in se zamisli. V zadnjem odstavku bo lahko razumel pravi pomen besed, ki so namenjena izvoljenemu državnemu vodstvu, pa naj si misli kdorkoli karkoli.

Opazujemo spravo slovenskega naroda

  1. Sindikati (nedoločeno, pa vendar z voljo v srcu) in civilna združenja kupujejo napihljive lutke (včasih so zato plačali carino kot pomemben vir financiranja JLA),  da ljudstvo opominjajo, kdo mora biti javno ožigosan. Jasno je, ožigosati je potrebno prave za namen razvoja demokracije.
  2. Okoli trnovske cerkve se zbirajo progresisti in razpravljajo o etični državi, kjer je pravica, da državljan javno zamenja v treh letih tri ženske in dobi sv. obhajilo. Medtem pa mati samohranilka, ki zaživi s partnerjem v novi družini, nima pravice pristopiti k sv. obhajilu, saj dobi napotilo, da naj razume, kaj je greh. Vse to se dogaja v isti škofiji, vse to pred istimi verniki.
  3. Nenadoma se zgodi, da povampirjeni bankirji NLB enostavno prepeljejo 1000 milijonov, namenjenih razvoju terorizma, mimo in pod celo EU kontrolo. Sozvočno šefi ljubljanskih gostinskih lokalov zavpijejo, da se NLB ne sme privatizirati. Vsi krediti, ki so vredni okoli 4,5 milijarde EUR, se s posvetilom branilcev delavcev (Levica, sindikati) naenkrat pretopijo, za največjega dolžnika pa oznanijo cerkvene zvone.
  4. Medtem, ko se izvrši prodaja Heliosa izvedena preko avstrijskih slamnatih mož za razliko okoli (540 minus 180 milijonov) = 360 milijonov, ki je ne levi in ne desni komentatorji ne razumejo, ker so pač vsi v državnih službah.
  5. Premraženi okoličani TEŠ 6 morajo začeti plačevati za kurjavo, kar drugi državljani Slovenije plačujemo že od leta 1945 naprej. Tovariši, saj poznate premogovno rento!
  6. Največji etik v slovenski zgodovini na krilih svetovne ekonomije razlaga, kako je uspešen, kako je zmanjšal brezposelnost. V vsakem učbeniku ekonomije pa piše, da je usklajenost zaposlenosti, če je brezposelnih manj od 5 % vseh zaposlenih. Dobre državne ekonomije jih imajo pod 3%. Zaradi tega največji etik, da dokaže neresnična, bolje povedano, lažna dejstva, zasuje medijski prostor s PR »fake news«, s katerimi brezposelnost zmanjšuje v odstotkih.
  7. Naj na koncu pridodam še drugi tir. Ta 20 let star projekt je predrag za okoli 2 milijardi, če upoštevamo sedanje stanje tehnike.

Prav je, da vneti pristaš razvojnih usmeritev zapiše: »Še moj pes je bolj pameten kot vsak desničar.« In je zaradi te modrosti izvoljen za poslanca Državnega zbora. Glede na široko razgledanost duhovnikov na Primorskem je mogoče zapisati, da so njegovi otroci prejeli vse zakramente. In prav zaradi tega je rezultat volitev bistven. Državljani so Vas politike različnih gibanj posameznikov in kruhoborcev postavili pred dejstvo.

Ne pozabite, da prihaja čas suhih krav

Državljani in župljani iz Kot na Štajerskem, državljani in župljani iz Šmarce pri Kamniku in vsi nočni verniki iz SD, ki ste zagotovili svojim otrokom zakramente, združite se v veliko koalicijo. Nehajte govoriti o spravi, če je niste zmožni živeti. Če imate kaj zdrave pameti, Bog ne daj, da ste študirani, za cilj si postavite sožitje v različnosti. Vaše medijske guruje pa pošljite na prevzgojo, da se seznanijo z možnostmi sobivanja v širši skupnosti. Da si sami zaslužijo plačo v kakšni tovarni, saj jim bo tako zaslužen kruh dokazno bolje teknil!

Časi, ki prihajajo niso vredni norih in javnih zavez gibanja »anti janša«, s katerimi se zgolj dokazuje duhovna otopelost. Potrebujemo politiko sodelovanje in ne poniglavega šopirjenja.

Vaše zaklinjanje o tem, kako moramo pregnati sovraštvo in nestrpnost, boste dokazali, če boste vsak dan skupaj živeli in delali. Takrat vam bo ljudstvo najbolj hvaležno. Imelo bo imelo mir pred vami, če boste zaposleni s preživetjem in se boste privajali na sožitje v različnosti.

Slovensko ljudstvo vam je naložilo, da se pogovarjate o prihodnosti naše države, če Vam je všeč ali ne. Bolj se boste pogovarjali, v večji strpnosti boste sodelovali, bolj bodo polne vaše besede, manj bo potrebnih dejanj

Uredite zakonodajo, kar ste obljubljali. Ne pozabite, da prihaja čas suhih krav in vaša bodoča opozicija ne bo imela kaj deliti, da bodo ponovno uveljavili živilske karte, ki jih danes poznajo v Venezueli. Starejši od 80 let to poznajo iz Titove Jugoslavije. Ni prav, da pustite mlajšo generacijo pomanjkljivo izobraženo o tem, kako se preživi, ko je vse porazdeljeno in vse pogubljeno.