Opravičilo sodišča slaba usluga Policiji

Franci Feltrin (posnetek zaslona)

Kdo v Sloveniji še lahko ustavi ta kruti levičarski fašizem, potem ko je sodna veja oblasti namesto sodnega ukrepa zaradi nezakonitega početja udeležencev na neprijavljenem protestnem shodu v Mariboru izrekla oprostilno sodbo in se celo opravičila.

Desno sredinska vlada pod vodstvom Janeza Janše je dnevno deležna grobih napadov opozicije, sodne veje oblasti, medijev in številnih civilnih združenj in posameznikov, ki so tradicionalno navajeni na priboljške iz državnih korit. Da ne bo pomote glede opozicije: v mislih imam politično opcijo, ki je v času, ko se je poleg Kitajske in sosedne Italije in tudi v Slovenij že širil novi koronavirus, zapustila vladne sobane v strahu. Pred prihajajočo svetovno pandemijo so strahopetno zbežali iz takrat udobnih foteljev in nas, državljane, prepustili neznanemu poteku in širjenju smrtonosnega virusa, ki se je v sosedni Italiji že neusmiljeno širil.

Zanimivo je, da so danes takratni ubežniki polni političnih ved in strokovnih »znanj«; kaj vse bi oni bolje storili, če bi bili na oblasti. Pozabljajo pa, da se državljani še spominjamo njihovega strahopetnega bega in praznih skladišč za zaščitno medicinsko opremo.

Ulični levi fašizem želi z izzivanjem sprožiti nasilje, potem pa prevzeti oblast

Sedanja vlada se s pomočjo zdravstvenega osebja, številnimi strokovnjaki – znanstveniki, akademiki, strokovnjaki Kemijskega inštituta in Inštituta Jožefa Stefana, z ekonomskimi analitiki, pravniki, političnimi svetovalci in še bi lahko našteval, kljub nekaterim spodrsljajem učinkovito bori za življenje vseh nas.

Težko je razumeti, da so številni pri tem deležni grobih napadov tistih, ki se še vedno udeležujejo jogurtnih uličnih pohajkovanj in kolesarjenja in vse, ki niso z njimi, označujejo s fašista i kolaborant. Tisti, ki se najbolj trudijo, so velikokrat deležni zaničevanja z nesramnimi in lažnimi parolami in celo groženj s smrtjo; celo njihovim družinam grozijo. To je bilo slišati tudi na proslavi v nedeljo, 9. maja, na Prešernovem trgu. Smo državljani, ki namesto tega posvečamo svoj čas in znanje za izhod iz politične, zdravstvene in gospodarske krize, da bi vsi državljani in državljanke, tudi razgrajači in nosilci žaljivih parol, ostali zdravi in s polnimi pljuči in stopili v čas po covidu-19, nevredni spoštovanja?

Smo se leta 1990 zavzeli za ulično ali demokratično politiko? To je ulični levi fašizem, ki želi z izzivanjem sprožiti nasilje, potem pa prevzeti oblast. Žal brez samokritike tem razgrajačem in hujskačem pomagajo številni mediji, ker to javnosti prikazujejo v upanju, da bo tisočkrat ponovljena izkrivljena resnica – laž – postala narodova resnica.

Opravičilo sodišča slaba usluga Policiji

Sprašujem se, kdo bi v Sloveniji lahko ustavil ta kruti levičarski fašizem, potem ko je sodna veja oblasti namesto sodnega ukrepa zaradi nezakonitega početja udeležencev na neprijavljenem protestnem shodu v Mariboru izrekla oprostilno sodbo in se celo opravičilahttps://nova24tv.si/slovenija/nekdanji-ustavni-sodnik-dr-tone-jerovsek-sodisca-se-praviloma-ne-opravicujejo/.

Nič nimam proti temu, da sta bila obdolženca oproščena. Ne bi bila prva ne zadnja. Je pa nerazumno, da se je sodišče namesto izreka oprostilne sodbe z obrazložitvijo obdolžencema javno opravičilo.

Za to dejanje ni zakonske podlage. V Kazenskem zakoniku RS ni zapisano, da naj bi se sodnik namesto izreka sodbe pred javnostjo opravičil. V konkretnem primeru je zame sodba pristranska oziroma v političnem smislu celo koruptivna in zanjo ni utemeljitve. Nič ne bi bilo narobe, če bi sodišče z utemeljitvijo izreklo oprostilno sodbo, tako pa je s svojim dejanjem naredilo slabo uslugo slovenski Policiji in sodbam konkretnih sodnikov v prihodnje.

Kot državljan menim, da sodniki kot varuhi pravice, v okviru katere se prepletajo tudi obtoženčeve dolžnosti, s svojimi nerazumnimi odločitvami sporočajo protestnikom, ki nasprotujejo vladnim in zdravstvenim ukrepom, da so njihova sovražna gesla z žaljivimi napisi na transparentih ter pozivanje k uboju politikov, zdravstvenih delavcev in drugih javnih osebnosti, ki se z njimi ne strinjamo, v redu in da takšno početje lahko brez skrbi nekaznovano nadaljujejo.

In to se zgodi v času, ko velika večina državljank in državljanov spoštuje vladne ukrepe zaradi pandemije, sprejete na podlagi nasvetov zdravstvenih strokovnjakov; za pandemijo pa nista krivi ne vlada ne zdravstvena stroka.

Tone Stojko nas nas je spomnil na proteste pred petdesetimi leti

Zanimivo je, da ko sem si ogledal fotografije Toneta Stojka s protestov proti politiki leta 1971, sem opazil bistveno razliko, ki so jo razkrile fotografije in je pomemben dokaz: nihče od udeležencev protestov v času komunistične vladavine, po kateri protestniki v samostojni in demokratični državi, ki je niso doživljali, še vedno žalujejo, ni nosil transparenta z žaljivimi napisi ali grožnjami z ubojem takratne edine strankarske elite: komunistične partije. Kaj šele, da bi kdo verbalno napadel za nekatere še vedno ljubljenega Tita in njegove slovenske oprode. Tudi nobenega kričanja niti napadov na miličnike ni bilo, ki so se postavili v bran vladajoči eliti.

Danes slovenski mediji in številni njihovi podporniki zunanjemu svetu razglašajo (v času Juge je bilo to kaznivo dejanje, ki mu je sledila zaporna kazen zaradi kolaboracije – glej primer Bučar, Tudžman … ), da je sedanja vlada fašistična in da terorizira medije in zatira novinarsko svobodo. Če bi bilo to res, bi vlada namesto pojasnjevanja dolžnosti direktorja agencije STA, ki je v stoodstotni lasti države, kot lastnik namesto jamranja, o njegovi visoki plači, že brez jamranja zamenjala. Pa ga ne!

Do demokracije ne moremo priti brez medsebojnega sodelovanja in spoštovanja

Šele ko bomo k vzpostavljanju demokracije pristopili vsi in se zavedali, da tega ne bomo dosegli z vpitjem, zmerjanjem ter pisanjem groženj z ubojem, pač pa, da vsak od nas vsaki dan, po svoji moči, kot državljan v mozaik k demokratični družbi vstavi svoj kamenček in s tem prispeva svoj delež na poti v mirnejšo in lepšo prihodnost za vse.

Naj nam ne bo v izgovor in nasprotovanje vsaki vladni ali strokovni odločitvi. Vlada je zato, da vlada in odloča. Mandat smo ji z izvolitvijo poslancev dali mi. Zato je nerazumno, da danes želijo vladati vsi drugi: od malčkov v vrtcu, neposlušnih učencev, njihovih staršev, dijakov in ne nazadnje celo nekateri sodniki. Če bi slednji odločali v času slovenskega osamosvajanja, bi Slovenija še vedno delila usodo nemirnega jugozahodnega Balkana.

Da je v tako pomembnem času, dva meseca pred predsedovanjem EZ, še kako potrebna politična in narodna sloga, bi se morali zavedati predvsem vsi predstavniki ljudstva. Čas za politično obmetavanje bo čez leto dni, ko vas bomo ocenjevali volivci, ne danes, ko nas kot narod ocenjuje Evropa in večina sveta.

Vsi politični, narodni ali osebni spori se vedno končajo za mizo s pogovori in dogovori, brez tega bi svet zajel popoln kaos. Da je tako, nam je pokazal tudi nevidni, a nevarni novi koronavirus.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.