L. Peterle, FB: Hrvaška »kasetna bomba« bo udarila precej široko

Hrvaška »kasetna bomba« bo udarila precej široko, lahko tudi tam, odkoder je prišla

S kolegom Ivom Vajglom sva na temo arbitraže sinoči gostovala v oddaji 24UR ZVEČER. Kot sem dejal, je težava očitno ta, da je za Hrvaško možna samo ena rešitev in to je njihov pogled na zadevo. Nekaj podobnega smo videli že v primeru sporazuma Drnovšek-Račan, ko smo mi z zaupanjem v našega predsednika vlade v parlamentu potrdili sporazum, Hrvaška je to razumela kot zmago Slovenije in se mu gladko odpovedala oziroma je ustavila postopek.

Dogajanje je torej že videno.

Zgodil se je slovenski spodrsljaj, Hrvaška pa je povsem očitno pokazala svojo metodo. Govorimo o kasetni bombi, ki bo udarila precej široko. Utegne udariti tudi tam, odkoder je prišla.

Zanima me tudi, kaj bo ugotovila preiskava v DZ, kako je dejansko bilo s posnetkom, ki je zelo kvalitetno posnet. Zadeva je zanimiva zbirka dejstev, različnih domnev … Prepričan pa sem, da ne gre samo za mejo. Veliko se omenjajo hrvaške volitve, pa tudi pri nas so interesi, ki bi želeli, da se kaj zamaje.

Napake so bile storjene na obeh straneh. Potem ko je bila sprejeta odločitev za arbitražo, bi morali biti ministri tiho do trenutka, ko bi arbitri povedali svoje. Vsi ti »pospeški« so pomenili zgolj provokacijo v eno ali drugo smer in iz tega ne more biti dobrega rezultata.

Več lahko preberete na FB profilu.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.