Kršinar: Cenzura na Jankovićevi turbo TV Slovenija (video)

TV Slovenija se čedalje bolj spreminja v Jankovićevo televizijo. Najprej so v TV Dnevniku ob prispevku o prepiru dveh anketiranih Ljubljančank na Tržnici, ki sta podpirali Zorana Jankovića oziroma Janeza Janšo, izrezali začetek pogovora, ko je novinar tretjega programa TVS spraševal naključno Ljubljančanko, kaj meni o odločitvi predsednika države dr. Danila Türka, da Zoran Janković zanj še naprej ostaja kandidat za mandatarja.

Odgovorila je, da je to verjetno zaradi tega, ker je Janković gospodarstvenik. Nato se je v pogovor vmešala mimoidoča druga Ljubljančanka, ki je opomnila, da človeka, kot je Janković, ne bi nihče vzel v službo, saj se ne zna primerno obnašati, ne zna angleško in ne obvlada osnov računalništva, brez česar danes ne gre. To opombo so v TV Dnevniku zamolčali, da gledalci slučajno ne bi zvedeli česa preveč o Jankovićevih pomanjkljivosti.

Cenzuri v TV Dnevniku je nato sledila manipulacija v oddaji Odkrito, kjer so med drugim gostili nekdanjega ustavnega sodnika in podpornika Zorana Jankovića dr. Lojzeta Udeta, poleg njega pa še odhajajočega pravosodnega ministra in funkcionarja LDS Aleša Zalarja, nekdanjega dekana ljubljanske pravne fakultete dr. Rajka Pirnata in nekdanjega predsednika SLS-SKD dr. Franca Zagožna.

Po drugi strani v studiu ni bilo nobenega podpornika drugega možnega kandidata za mandatarja Janeza Janše, ki bi lahko odgovarjal na novinarkino vprašanje v zvezi s kazenskim postopkom proti Janši (o preiskavah zoper Jankovića ni bilo govora). Denimo, predsednika zbora za republiko dr. Lovra Šturma, ki je bil prav tako ustavni sodnik, celo predsednik ustavnega sodišča. Zato pa je o tej temi toliko bolj govoril Jankovićev podpornik Ude.

Več vključno z video posnetkom: Reporter