Kristjani 3. tisočletja, združimo se v molitvi Rožnega venca!

»Ko bo Gospod obrnil usodo svojega ljudstva, se bo Jakob radoval, veselil se bo Izrael!« PS 14,7

Drage prijateljice in prijatelji – mar ni to naš cilj?! Da bi naša polja bogato obrodila, da bi naši otroci sanjali sladke sanje in da bi nas budilo petje ptic. Da bi v domovini Slovencev narod užival svobodo in blagostanje. Kako to doseči? Je to sploh mogoče? S Siona pride rešitev Izraelu /t. j. tebi in meni in našim,…in vsem/, pravi Sveto pismo. Kako dalje?

Kar četrt stoletja je od tega, kar je v Sloveniji po molitvi na seminarju karizmatika p. Hansa Buoba bilo dano preroštvo v podobah; čez Slovenijo je šel strašen vihar, ki je odpihnil in izrul vse, kar ni bilo trdno. Tako je naša dežela postala puščava. Podoba je nato nakazala, da so globoko v zemlji bila skrita zdrava semena. In potem je bila dana naslednja podoba naše dežele, ki je bila vsa v cvetju.

Odkrijmo in zalivajmo ta semena, da ob Njegovi pomoči dosežemo, da bo vsa dežela v cvetju. Kako? Še eno preroštvo me je prevzelo, bilo je nekaj let po osvoboditvi: v svetu velikega gorja je se je z Neba spustil rožni venec, na katerem se je, kot na zibelki, rešil Svet. Blaženi papež Pij IX je zanosno vzkliknil: »Dajte mi vojsko, ki bo molila rožni venec in osvojil bom ves svet.« Preprosto, to zmorejo odlično že majhni otroci.

Preroško videnje papeža Janeza Pavla II., zavetnika stranke Za otroke, da misliti! »Povej tistim«, je dejal svojemu prijatelju, »ki jih boš srečal v Cerkvi 3. tisočletja«. Govoril je o svojem videnju Cerkve, ki ji je bila prizadejana smrtna rana, mnogo hujša, bolj boleča in smrtonosnejša od komunizma in nacizma. Imenuje se islamizem. Videl je horde, ki so upostošile Evropo. »Vi, kristjani 3. tisočletja, jih boste morali zadržati! Pa ne z vojsko, to ne bo zadostovalo, pač pa z vero, ki je integrirana v življenje!«

Ob pisanju tega nagovora sem prosila Gospoda za besedo in dobila 14. psalm, 4. do 7. vrstica, ki pravi:

»Mar nimajo spoznanja vsi hudodelci, ki jedo moje ljudstvo, kakor jedo kruh, a Gospoda ne kličejo. Tam se jih loti strah in groza, kajti Bog je z rodom pravičnega. Sklep nesrečnega hočete zasramovati, a Gospod je njegovo zatočišče. O da bi prišla s Siona Izraelova rešitev! Ko bo Gospod obrnil usodo svojega ljudstva, se bo Jakob radoval, veselil se bo Izrael.«

Naša domovina, ki jo stiska mnogo nadlog, pa tudi Svet, nas potrebuje! Združimo se torej vsakodnevno v molitvi, da bo Gospod obrnil usodo svojega ljudstva in se bo Jakob radoval in Izrael veselil! Molitvi Rožnega venca je Marija v Fatimi dala izredno moč, zavedajmo se tega. Bodimo tisti, ki Gospoda kličejo – On je Ljubezen, ki se sklanja h človeku!