Komunizem je televizija načela, internet pa ga bo dokončal

V 60. letih prejšnjega stoletja se je začela Mondovizija. Sprva je televizijski signal obkrožil našo kroglo po zemeljskih relejnih oddajnikih, danes pa potuje po treh geostacionarnih satelitih. Tako so tedaj z malo iznajdljivosti lahko tuje programe spremljali tudi še tako indoktrinirani s komunizmom v še tako odročnih predelih vsiljenega komunizma po svetu. Tako so zavedeni spoznali laž komunizma, da se v komunizmu živi bolje kot v kapitalizmu.

V tistih letih sem tudi jaz v samskem domu v Kidričevem premogel TV-sprejemnik, in sicer je bil RR 850 iz EI Niš, ki ga je kot edinega bilo v redkih trgovinah mogoče dobiti. Kupil sem že pokvarjenega v trgovini, saj se je takrat na televizor čakalo več kot pol leta. Okvara je bila v tem, da se je na ekranu pokazala samo ozka vodoravna črta.

Kot že nekoč graditelj radijskega detektorja in nato radia sem se lotil tudi pokvarjenega TV-aparata. Kupil sem knjigo TV-servis Miroslava Tadeja (898 strani). Treba je bilo zamenjati vertikalno elektronko za raster in televizor je deloval.

Televizija je komunizem načela, internet pa ga bo dokončal

Če danes pogledamo v širni svet, nam poročajo, da imajo ponekod v globokem komunizmu še vedno prepoved hišnih TV anten. Ne vem, kako daleč so potem tam s svetovnim spletom – internetom, ki še znatno bolj ogroža komunizem, kot ga je je takrat ogrožala televizija? Mislim seveda na FB, Tvitter in še kakšno možnost hitrega komuniciranja. Prek tega svetovnega medija imamo možnost še bolje spoznati, kaj se po svetu dogaja. Z zapečka lahko vsak z informiranjem sodeluje tudi sam: pošilja in sprejema novosti, ki za komunizem pomenijo stagnacijo. Na ta način ni mogoče skriti ničesar v zvezi z obnovo komunizma pri nas. Prek tega medija izvemo, da so postali največji tajkuni – prav ti, ki so svoj čas prisegali na komunistično revščino in enopartijski sistem. Zato se ni čuditi, da smo v formalnem komunizmu zaostali za petdeset let in da smo v našem postkomunizmu – komunističnem kapitalizmu spet začeli zaostajati.

Ne poznam nobenega tajkuna, ki ni bil komunist!

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.