Še nikoli nihče ni vladal večno

Od kod našemu postkomunizmu to, da bi morali komunisti večno vladati? Računam, da so nam komunisti vladali od 25. junija 1941, ko je Stalin le začel verjeti, da ga je napadel prijatelj Hitler. Takrat je namreč članice Kominterne pozval k uporu zoper dotedanjega prijatelja Hitlerja. Opozarjam: za Kominterno velja, da je zakrivila smrt več sto naših ljudi. Od tega pa je dejansko že 80 let. Praznik naših borcev OF je torej lažni praznik, saj je na sestanku 26. oziroma 27. aprila 1941 v Vidmarjevi hiši bil le govor o boju proti imperializmu (PIF); podprli so namreč Nemčijo proti Angliji, Franciji, Ameriki …

Komunisti so prevzeli oblast z goljufijo in nato z agrarno reformo uničili kmetijstvo

Uvodno razmišljanje sovpada s ponovno vnemo naših postkomunistov, da bi si podaljšali oblast, ki sicer nikoli ni bila zakonita, še manj uspešna. Za obujanje spomina iz svinčenih časov – ne samo za kmeta – na kratko navajam nekaj kapitalnih goljufij našega in sploh komunizma v svetu. Kronološko glede goljufij našega komunizma na prvo postavljam nesklepčnost zasedanja Avnoja v Jajcu, kjer so ustanovili socialistično Jugoslavijo, pravzaprav pa to zasedanje pomeni ničnost vseh avnojskih sklepov, ki so datirani z 29. novembrom 1943; štejem tudi sklepe o zaplembah …

Podobno je bilo z ignoriranjem odločitev iz Jalte, saj na volitvah s kroglicami na Martinovo nedeljo 1945 v ustavodajno skupščino FRJ niso upoštevali sklepov iz Jalte: viškega sporazuma Tito-Šubašić niti Churchillovega dokumenta o povojni delitvi oblasti v povojni Jugoslaviji, ki določa, da bo bodoči parlament Jugoslavije imel tudi 38 kraljevih poslancev.

Tudi prva agrarna reforma pod parolo Zemljo tistemu, ki jo obdeluje, in to že 23. avgusta 1945, ko komunistične Jugoslavije še ni bilo, je bila izsiljena zadeva neučakanih. Poznavalci danes rečejo, da je to poleg poznejših kolhozov – KOZ – glavni vzrok, da Slovenci nikoli več ne bomo samooskrbni v prehrani.

Volilne prevare so značilnost komunizma

Volilne prevare oziroma ignoriranje resničnih izidov so sploh značilnost komunizma. Izidi vseh volitev in referendumov v formalnem komunizmu (tudi pri nas) so bili vnaprej znani, ugotavljala se je samo prisotnost. Volilne prevare in intrige so bile tudi, ko je kandidiral Janez Janša. Naj omenim samo propagandni film Strah, ki se je vrtel kot vzgojni po srednjih šolah v času kandidiranja Janše na prejšnjih volitvah. Pa tudi, takratne volitve so bile podaljšane za uro, da je potem le zmagal Zoran Janković, ki pa ni mogel sestaviti vlade. Po leto dni Janševega vladanja pa so nam vstajniki z granitnimi kockami spet zavladali.

In če se vrnem k naslovu, naj še dodam, da zgodovina ne zaznava primera, kot si ga zamišljajo naši postkomunistični kapitalisti. Še bolj je nenavadno to, da so njihovi očetje ter tudi učitelji učili, da mora resnični komunist živeti v komunističnem siromaštvu, ne pa hlastati za privilegiji in bogastvom.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.