Lambertu Ehrlichu in še nekaterim so celo oskrunili grob

»Nemi s solzami v očeh smo stali 26. maja 1942 ob njem in zrli vanj, ko je ležal v mlaki krvi pred nami v svoji ubožni zgodovinski pelerini … Nismo mogli verjeti očem … Kako se je mogel zgoditi bogoskrunski zločin nad tem maziljencem Gospodovim, ki je bil že sam po sebi dober in dober do vsakogar? … Trojni strel je bil zanj mučeniška krona …«

Društvo Združeni ob Lipi sprave in Teološka fakulteta  UL vabita na spominsko žalno slovesnost na dan umora prof. dr. Lamberta Ehrlicha in študenta Viktorja Rojica.

Zberemo se 26. 5. ob  17h na kraju umora na Streliški in gremo na dvorišče Teološko fakulteto, Poljanska c. 4.

Zapeli bomo himno, kratko bo o prof. Ehrlichu spregovoril prof. dr. Janez Juhant.  Zaključili bomo z molitvijo. Vabljeni !

Lambertu Ehrlichu in še nekaterim so celo oskrunili grob

Komunistična partija je ob umoru v »imenu OF« širila letak na sam dan umora (26. maja), češ da sta bila likvidirana Ehrlich in Ciril Žebot, a je bil namesto slednjega slučajno(!) ubit Viktor Rolk. Poziv(!) IO OF naslednji dan sporoča, da je bil »po organih Varnostno-obveščevalne službe OF kot izdajalec interesov slovenskega naroda ustreljen dr. Lambert Ehrlich«. Izjava v Dokumentih revolucije na treh straneh našteva »zločine«, ki naj bi jih zagrešil narodnozavedni mož.

55 let so Ehrlichovo nesebično in požrtvovalno delovanje za narod in slovensko državo morilci načrtno mazali, ko so s krvavim prevratom svet postavili na glavo: Mučence za vero in narod, Ehrlicha, Natlačena, Kiklja in druge, so lažno razglasili za »narodne izdajalce« in jih oblatili; Ehrlichu in še nekaterim so leta 1946 celo oskrunili grob. Škof Vovk je tisto leto ob Kristusovem grobu med drugim pridigal:

»Le včasih se je zgodilo, da so divje hijene vdrle na pokopališče in razkopale ter oskrunile grobove.«

Vodstvo Socialnih demokratov se klanja »heroju« Kidriču

Malokdo ve, da je Lambert Ehrlich na prošnjo prof. Kidriča šel k svojemu sošolcu, policijskemu ravnatelju na Dunaju, posredovat za zapitega sina Borisa. Uslugo so komunisti zlorabili in ga razglasili za mednarodnega policijskega zaupnika.

Po 30 letih samostojne države še nismo oprali teh domnevnih »madežev« in se očistili. laži. Nasprotno: vodstvo Socialnih demokratov se klanja »heroju« Kidriču, ki je z drugimi med vojno in po njej dal pomoriti sto tisoč ljudi, Slovenci pa še vedno ne poznajo resnice o svojih resničnih velikanih in mučencih, se bojijo govoriti o pravih narodnih in verskih voditeljih, ki so za vero in narod dali vse, celo svoja življenja. Propagandno blatenje pa se vzdržuje naprej, dodajajo se nove žrtve, ki jih proizvaja »levičarska« ikonografija »rdeče zvezde« za ohranjanje »Orwellove farme« na račun davkoplačevalcev z medvedjo uslugo revnim in prikrajšanim.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.