Koalicija Za otroke gre!: Do zadnjega upali, da DZ ne bo podlegel radikalizmu Združene levice

parlament_flickrV Koaliciji »Za otroke gre!« smo do zadnjega upali, da Državni zbor ne bo podlegel radikalizmu Združene levice in ne bo sprejel njihovega predloga o prepovedi referenduma. Gre za protiustaven in nezakonit sklep državnega zbora, ki meče slabo luč na slovenski demokratični in pravni red.

Ta odločitev Državnega zbora pomeni klofuto vsem državljankam in državljanom, ki so oddali svoj podpis za razpis referenduma ter vsem, ki spoštujejo temeljne pravice otrok, staršev in starih staršev. Prepoved referenduma je dodaten, nedopusten udarec slovenski demokraciji potem, ko je Državni zbor preprečil demokratično razpravo s skrajšanim postopkom sprejemanja sprememb Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. S to odločitvijo so poslanci zavestno odvzeli del temeljnih državljanskih pravic, ki jih državljanom zagotavlja Ustava RS.

V Koaliciji »Za otroke gre!« prosimo vse, ki podpirajo naša prizadevanja, da se tudi v teh časih, ko so s strani večine v Državnem zboru grobo poteptana naša temeljna čustva in občutek pravičnosti, vzdržimo vseh dejanj, ki bi pomenila kakršnokoli nespoštovanje in nestrpnost. V teh težkih trenutkih pokažimo mirno in dostojanstveno držo.

V Koaliciji »Za otroke gre!« upamo, da ustavno sodišče ne bo podleglo radikalizmu Združene levice in bo o tej zadevi odločilo v skladu z ustavo ter mednarodnimi dokumenti o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin.

Metka Zevnik in Aleš Primc, sovoditelja Koalicije “Za otroke gre!”