Kmetica na šahovnici bitke za družino in otroke

Foto: flickr.com.
Foto: flickr.com.

Nedavno je RTV SLO v eni od svojih informativnih oddaj objavila vest, da bo varuhinja človekovih pravic dala preveriti ali je sedanja družinska zakonodaja diskriminatorna do istospolno usmerjenih ljudi. S tem je naredila dve napaki. Prvo: prelomila je medijsko blokado o tej temi. Očitno je, da je režimskim medijem narekovano, da se o tej temi ne poroča. Medijski molk je popoln. O družinskem zakoniku se ne govori, če pa se že, potem pristransko in enoumno v smislu »oh in sploh« zakonik, ker prinaša »napredek«, »odpravo diskriminacij« itd. itn. Ker pa je vsakemu, ki še kaj da na svojo lastno pamet, izkustvo in dejstva, jasno, da gre pri tem zakoniku za rušenje družine in puščanje otrok na milost in nemilost vsevednim in vsemogočnim socialnim službam (ne zdaj, ampak v bližnji prihodnosti) in da gre za radikalno in vsiljeno ideologijo o spolu kot izbiri in kulturni stvarnosti in zanemarjanju celotne znanosti, ki se imenuje Biologija, je v ozadju preprečitev vsake filozofsko nazorske antropološke debate. S svojo politično, gospodarsko, medijsko in sistemsko močjo, nam dediči revolucije vsiljujejo novo revolucijo, t.j. novo podobo človeka, narejeno po meri ateističnega, sodobnega, mlade in zdravega človeka. Varuhinja je s svojo potezo prekršila torej prvo zapoved pred referendumom. Medijski molk.

Drugo prav tako nerodno napako pa je varuhinja naredila, ker se je spet izkazala za pristransko. Njeno pojmovanje človekovih pravic je daleč od duha splošne deklaracije o človekovih pravicah, ker je vse bližje novolevičarskemu pojmovanju »pravic«, kot orodje politične, kulturne in materialne protežiranosti svojih. Svoji pa so v tem primeru samorazglašene diskriminarine skupinice. Tako se je ujela v past tistih, ki rešujejo malo drevesce, ko jim propada gozd. Odločba US RS, ki nam omogoča referendum je tudi enkrat za vselej jasno pokazala, da vprašanje statusa istospolnih parov, ni vprašanje človekovih pravic, ampak klasično politično zakonodajno vprašanje. Zato je na tem področju varuhinja prestopila meje svojih pristojnosti. Referendum o družinskem zakoniku namreč ni vprašanje o človekovih pravicah, ampak o statusu, ki ga podeljuje družini, otrokom in o nesmiselnih pravicah in privilegijih, ki jih dodeljuje tistim, ki se hočejo imenovati drugačni, pa so v resnici isti. Ustava RS ščiti družino. T.j. klasično človeško celico, poročenega očeta in matere in njunih otrok. Ker se vsi zavedamo, da je le taka skupnost družina, so najprej posilil slovenščino in spremenili v novem slovarju definicijo družine, zdaj pa napadajo vsak zakon, ki govori o tem odnosu. Izbrisati hočejo iz papirjev pojem »oče« in »mati« ga zamenjujejo z »starš 1« in »starš 2«, kar me spominja na gulag in KZ-te, kjer so bili ljudje le številke.

Kontinuiteta je znova našla snov za svojo »osvobajanje« človeka. Nova OF nas hoče osvobajati vseh naravnih človeških vezi in nas kot posameznike pustiti same pred vsemogočno državo in njenimi organi, ki jo nameravajo obvladati s svojo ideologijo in svojimi ljudmi. Kako so pri nas blizu cilja v tem, nam daje slutiti tudi članek o ministrici za kulturo, ki je imenovala nekega viteza božjega groba na odgovorno mesto in je prav ta njegova pripadnost največji problem. O tem, da bi bil strokovno neprimeren niti besede, ampak to, da je veren! [1. http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=21675&type=tags.] (Ali bo varuhinja proti znanemu novinarju dvignila svoj glas?) Prav isto moti socialdemokrate, ki jih moti, da država sodeluje pri obnavljanju cerkva, ki jih sicer sama razglaša za svojo kulturno dediščino. Pa naj razume kdor more!
Referenduma za otroke in družino niso mogli preprečiti, čeprav so poskusili z floskulo o diskriminaciji in človekovih pravicah. Zdaj torej poskušajo sejati apatijo in z medijskim molkom doseči, da se ljudje o tem vprašanju ne bodo izrekli, da bodo lahko še naprej delali, kar jim pride na misel.

V primeru, da tudi tu propadejo, bodo pa poslali v boj kot žrtveno jagnje kakšno kmetico željno nekaj minut medijske slave.