Granda: Klika okoli direktorja RTVSLO uprizarja odkrit lov na vlado in njene podpornike

Zagovor in obrambo političnih načrtov Marjana Šarca, ki jih je RTVS prevzela po njegovem prepotentnem odstopu, so nekateri hoteli razlagati kot stanovsko solidarnost do nekdanjega sodelavca. To bi držalo, če bi ga ta inštalirala, v resnici je bila samo polno angažirana po naročilu tistih, ki jo že vse od prvega oddajanja usmerjajo. Njihova strast in vztrajnost pri tem sta tolikšni, da ju nekateri razumejo že kot njeno privatizacijo s strani klike okoli sedanjega glavnega direktorja.

Če se RTVS ne pojavi v obrambo Šarca in njegovih botrov, je televizor pokvarjen.

Izjemni ljudje na RTVS nimajo moči, da bi kaj spremenili

O nemorali in dvoličnosti sedanjega vodstva najbolj zgovorno govori kampanja v obrambo obstoja RTVS. Pojavljajo se posamezniki, ki jim naročniki polagajo besede v usta. Tragično je, da osrednja RTVS ne loči niti narodnega od nacionalnega in stalno konfrontira romansko-anglosaško terminologijo s tisto, ki je že poldrugo stoletje udomačena v našem prostoru. Trideset let imamo že lastno državo, pa številni njeni govorci še sedaj ne ločijo republiških organov od organov Republike Slovenije. Dokaz, od kod izvirajo in vrnitev česa si želijo njihovi učitelji in kruhodajalci. Nihče noče ukiniti javne RTVS. Na njej je zaposlenih ogromno izjemnih ljudi. Žal ti niso toliko močni, da bi ločili zrnje od plev, ali pa zmaguje nekakšna cehovska solidarnost.

Tisti, ki kritiziramo RTVS, delamo to predvsem zato, ker se nam gabi, da moramo obvezno plačevati žalitve in poniževanja. Nadaljujte to početje, vendar za svoj, ne naš denar!

Nekateri hočejo to prikazati kot obračunavanje med levičarji in desničarji. Daleč od tega! Problem niso levičarji, ampak »levaki«, ki levičarstvo izrabljajo za podle in umazane politične cilje. Dnevno poslušamo njihove žalitve, da smo fašisti. Gre za prakso stalinistov iz tridesetih let 20. stoletja, ki so tako zmerjali vse, ki se niso strinjali s čaščenjem Stalinovih brkov. Spomnimo se samo obračunavanja s socialnimi demokrati, največjimi izdajalci delavskega razreda.

Fakulteta za varnostne vede podpira dejanja RTVS

RTVS v aktualni antidemokratični raboti ni osamljena. Izjemno jo na primer podpira nekakšna Fakulteta za varnostne vede, ki ji je očitno prva naloga varovanje starih nedemokratičnih praks. Medtem ko se na raznih proslavah čaščenja totalitarne preteklosti pojavljajo oboroženci z orožjem, ki je vpleteno v največje poboje Slovencev v zgodovini, so tiho, spodbujajo pa slovensko javnost k nestrpnosti in nasilnosti proti ljudem, ki na svoj način izražajo čustvovanje do države, ljudi, za katere niti ni jasno, ali nosijo plastične igrače ali plastične replike.

Iz vrst znanstvenikov omenjene fakultete je izšla tudi besedna zveza, da gre za vaške straže. Gre seveda za aluzijo na II. svetovno vojno, klerikalizem …

Skratka, Slovenci na okope, ker bi nekateri radi vpeljali novega Leona Rupnika. Povrhu vsega je njihov organizator izjemen spoštovalec in privrženec NOB, ni pa njihov, in to je problem. Iščejo vse možnosti in priložnosti, da bi ga povezali s sedanjim predsednikom vlade. Resnično veliki znanstveniki, primerni za slovenske akademike. Res nenavadno, da vsaj polovica ni med njenimi člani. Lahko bi soorganizirali mesečne simpozije o narodni spravi.

»Neodvisno« tožilstvo ne prepozna dejanj, ki bi jih moralo preganjati

Ključno podporo doživlja RTVS s strani tožilstva. Oklicali so ga za neodvisen sodni organ, čeprav je včasih že bruc na pravni fakulteti vedel, da je tožilstvo del in pomoč izvršne oblasti. Pri nas lahko pozivate k ubojem, pobojem, izločanju drugače mislečih iz družbe, Bog obvaruj, če pa grdo pogledate na Titov spomenik. Takrat bodo ozadje primera temeljito preiskali. Dobro, so pač ujetniki nekdanje totalitarne oblasti in sovražijo ter preganjajo vse, kar je zanjo predstavljalo razredne sovražnike, narodne izdajalce, fašiste … Če bi ta »neodvisna« veja sodne oblasti res preganjala fašizem, ne pa dejanskih ali verjetnih nasprotnikov starih nazorov v duhu septembrskih navodil iz leta 1941, bi preganjali one, ki zlorabljajo pojem fašizma za obračunavanje z drugače mislečimi. Kaj bi si mislili o takšni fašizaciji Slovencev ustanovitelji in pripadniki TIGR-a, tisti, ki so trohneli v zloglasnih fašističnih zaporih, v fašističnih izstradalnih taboriščih, kot so bila na Rabu in njemu podobna.

Najmanj, kar jim lahko očitamo, je omalovaževanje človeškega trpljenja. Spominjajo na one, ki zanikajo holokavst. To je v večini držav moralno zavrženo, če že ne kaznivo dejanje. Pri nas to ni, ker bi potem morali priznati tudi povojne poboje, koncentracijsko taborišče Sterntal, Ferdreng …

Navsezadnje, kakšnih žalitev in poniževanj, podtikanj je bil deležen predsednik države ob obisku fojbe pri Bazovici. RTVS je pri tem pridno asistirala. Se državno tožilstvo sploh lahko še imenuje državno? Koga varuje in ščiti?

Kar podpira RTVS, ne prenese kritike

Nedavni dogodki v Izoli so pokazali, da prireditve, ki jo je očitno orkestrirala RTVS, ne smete niti kritizirati niti javno povedati, da se z njo ne strinjate. Kam nas vodi RTVS? Očitno v kratkem ne bomo več Republika Slovenija, ampak Republika Radiotelevizije Slovenije, kjer bo klika okoli direktorja lahko uprizarjala odkrit lov na vse tiste, ki se ne strinjamo, da moramo sami vzdrževati one, ki nas ponižujejo in žalijo, ki bi nas kot državljane radi izničili. Očitno gre za RTVS-jevski sistem človekovih pravic. »Bodi vesel, da lahko samo plačuješ, sposobni smo še bistveno več!« je RTVS sporočilo zadnjih tednov.