Nasvet mentorice za uspešno učenje: Kako v koronski krizi šolati svoje otroke doma? (VIDEO POGOVOR)

Lea Čerin, pedagoginja in mentorica za uspešno učenje (Foto: osebni arhiv Lee Čerin)

Lea Čerin je žena, mati treh deklic – dve sta na začetku najstništva, tretja pa bo tudi kmalu tam, pedagoginja in mentorica za uspešno učenje. Ima svoje podjetje za učenje uspešnega učenja. Kako pa pravzaprav šola doma svoje otroke profesionalka?

V teh koronskih časih, ko doma poteka šolanje na daljavo, je ravno pravi čas za pogovor s profesionalko, ki obenem šola tudi tri dekleta od doma, torej združuje strokovno znanje, prakso in izkušnje.

Pogovor, ki ga je vodil Aleš Čerin, je potekal zelo sproščeno in z namenom, da bi starši dobili kakšno dobro idejo in jo uporabili pri svojih otrocih. Vse, da bi stiska v naših družinah bila lahko vsaj za spoznanje manjša.

V pogovoru sta nagovarjala starše, ki so v času epidemije soočeni s povsem novimi učnimi situacijami, ki jih doslej nikakor niso bili vajeni. Malo sta se dotaknila tudi dela učiteljev.

Teme

  • Kaj je uspešno učenje? Katerih spretnosti manjka našim otrokom, da bi bili uspešni pri učenju? Kako privzgojiti odgovornost otroku za samostojno šolsko delo?
  • Kako doma šola svoje otroke profesionalka? Metoda za uspešnejše učenje in kratek recept.
  • Kako naj se starši lotijo šolanja doma, da bodo lahko dihali – nekako vzdrževali ravnotežje med delom, ki ga sami opravljajo – od doma, in med šolanjem otrok – doma?
  • Česa se je naučila v prvem valu koronske krize in česa se uči v drugem valu?
  • Kako naj pri šolanju otrok sodelujeta oče in mama?

Članek je nastal v sodelovanju z društvom Družina in Življenje, ki si prizadeva za dobre odnose med zakoncema.

Pogovor lahko tudi poslušate, medtem ko že nekaj delate (v obliko podkasta).

Foto: Annie Spratt, Unsplash