Jinov svet: Zakaj levice ne ganejo napadi na Jude?

Slučajno sem naletel na to vprašanje in mislim, da gre za pomembno vprašanje. Tu je moj odgovor.

Po Evropi je veliko napadov na Jude, predvsem s strani muslimanskih priseljencev. Na te napade ni veliko reakcij. Ni veliko posluha za strahove te skupnosti. Tisti, ki grmijo ob vsakem napadu na zbirne centre za begunce, so raje tiho.

Delno se da to pojasniti z razmerami v Izraelu. Palestinsko vprašanje je zelo pomembno za večino evropskih levičarjev. Izraelska država je prepoznana kot zatiralska država apartheida, Palestinci kot borci za svobodo. Zaradi tega številni levičarji po Evropi niso sposobni prepoznati terorizma v boju nekaterih palestinskih organizacij. Odnos do Izraela se potem prenese domov, kjer prihaja do trenj med muslimanskim in judovskim prebivalstvom. Na nek sprevržen način judovsko prebivalstvo postane le del zatiralskega izraelskega režima na Bližnjem Vzhodu. Čeprav gre za nedolžne ljudi, ki so žrtve skrajnežev.

Po drugi strani so številni na levici veliko investirali v begunce, ki v množicah prihajajo v Evropo. Niso vsi muslimani, seveda, toda občutek, ki ga ima večina, je vendarle takšen. To se potem navezuje na notranja nasprotja do politične desnice, ki želi priseljevanje zaustaviti. V črno belem svetu je potem edino mogoče trditi, da so vsi muslimanski begunci dobri in vsi njihovi nasprotniki hudobni.

Več lahko preberete na blogu Jinov svet.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.