Janez Janša in sposobnost upravljanja države

Borut Pahor je včeraj moral oditi, ker je bilo to dobro za državo. A bilo je nekaj simboličnega v tem, kako je odšel. Kot gospod, ki je vsem dal roko. Patetično? Ja, a spet ne brez racionalnega jedra. Kar je z besedami skopi Janez Drnovšek nekoč rekel naravnost, je gostobesedni Pahor sporočil z gesto: Itak vem, da se boste pobili med seboj za moje nasledstvo!

….

Kaj naj si volivci mislijo o Janezu Janši, ki med ‘usodno’ sejo parlamenta čivka, potem ko je dan prej ‘analitično-programski’ traktat objavil na Facebooku? Da ne potrebuje niti parlamenta niti volivcev (vsaj ‘socialno omreženih’ ne)? Da sta mu parlament in da so mu volivci, recimo tisti, ki so na tretjem programu nacionalke (programu, ki ga je svojčas ‘izsilila’ prav SDS) spremljali prenos iz državnega zbora, pravzaprav odveč? Da v resnici ne gre za to, kaj je dobro za državo in državljane?

…..

Janši se je imenitno posrečilo, če je hotel sporočiti, da bo druga republika ‘tablična demokracija’. S ‘tabličnim pravosodjem’. In s tabloidiziranim političnim diskurzom.

….

Če je bilo za državo dobro, da Pahorjeva vlada odide, je slabo, ker se bo Janša vrnil. Drugače kot pred sedmimi leti je zdaj očitno ocenil, da mu državniška poza ni več potrebna.

Več: Razgledi

Komentator Andrej:

…. talibanov ne manjka na nobeni strani. Žal jih je še posebej veliko med novinarji. Podobno kot v Jugi konec 90tih so danes mediji skoraj brez izjeme sredstvo za razplamtevanje sovraštva, tokrat ideološkega namesto nacionalnega. Ali mora Poljski finančni minister res imeti prav, preden se boste mediji zaustavili?