J. Biščak, Reporter: Zgodbe iz sekreta

Da razčistimo: poslanstvo slabe banke je, da davkoplačevalcem vrne čim več denarja, ki so ga namenili za sanacijo bank. Imela je obveze, ki jih je izpolnila in presegla. Namesto predpisane osemodstotne donosnosti je imela skoraj 22-odstotno, namesto desetodstotne realizacije je dosegla 12-odstotno. Glede poslovanja Larsu Nybergu in Torbjörnu Månssonu ni kaj očitati. Kaj pa nagrade za njuno delo? Najbrž je tudi to kje napisano in zna kdo ne samo brati, ampak tudi razumeti. A prepričali smo se lahko, da ne. Vodstvo slabe banke tako, vlada drugače, poslanci malo po svoje. Pri tem niti ni pomembno, kdo ima prav, ampak dejstvo, da tudi Cerarjeva vlada nadaljuje s tipično balkanskimi navadami – spreminjanjem pravil igre, kot se komu zljubi. In potem se čudimo, da v Sloveniji ni tujih naložb. Zakaj, za božjo voljo, naj bi nekdo vlagal v našo deželico, če nima zagotovila, da se zakonodaja in druga regulativa ne bo spremila čez noč, ker bo pač nekdo zjutraj vstal z levo nogo ali pa se mu bo zazdelo, da bi konkurenca lahko ogrozila njegovega pajdaša.

Torej, če je Slovenija Mansonu obljubila tako in tako plačo, je ne sme spreminjati med njegovim mandatom, če spoštuje določila pogodbe in izpolnjuje obveznosti. Vlada se je z zamenjavo vodilnih izkazala kot zelo pobalinski partner, nasedla je medijskemu stampedu in podlegla vplivu lobijev. Govorila je celo o nezakonitostih v DUTB, vendar ni podala še nobene ovadbe.

Več lahko preberete na reporter.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.