J. Biščak, Reporter: Zakaj TV Slovenija molči o kadrovskem cunamiju na slabi banki?

Lado Ambrožič je Mojco Šetinc Pašek vprašal, zakaj na TV Slovenija ni ničesar o kadrovskem cunamiju v DUTB, ta pa je odgovorila, da je preveč drugih dnevnih dogodkov.

»Ko je potekala menjava tujcev v DUTB, je bila to prva novica v vseh medijih, sedaj je vse tiho!« je zapisal gledalec Janez L. varuhu pravic gledalcev in poslušalcev Ladu Ambrožiču. Zmotilo ga je, ker nacionalna televizija v zadnjih dneh nič ne poroča o Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB), kjer potekajo velike kadrovske spremembe, bistvo katerih je, da na vodilne položaje srednjega menedžmenta prihajajo ljudje iz Probanke, ki je šla zaradi slabega (in nezakonitega) poslovanja v likvidacijo. Takole je vprašal Ambrožiča: »Ali lahko pridobite informacije: zakaj RTV nič ne poroča o kadrovskem cunamiju v DUTB, celo zaposleni v tej firmi so napisali odprto pismo na finančno ministrstvo o kršitvi zakonodaje pri kadrovanju uprave. O tej temi je moč zaslediti informacije le na portalu revije Reporter.«

Mojca Šetinc Pašek, urednica dnevnoinformativnih oddaj (DIO), je varuhu odgovorila, da jim v programu »zmanjka prostora za veliko tem, saj je preprosto drugih odmevnih dnevnih dogodkov preveč«. In še: »Kolegica, ki pokriva dogajanje v DUTB in ima tudi ´insiderske´ informacije, bo opozorilo o tem, da naj bi pri kadrovanju v DUTB prihajalo do kršitev zakonodaje, preverila. In, če je kaj na tem, bomo prispevek tudi zanesljivo objavili.« Torej, vse prav. Kakopak, povsem razumljivo je, da so protesti v Zimbabveju (kje je že to?) ali nočno življenje v Karlovih varih pomembnejši. Ali kakšna afera, skovana v družinskem krogu. Ali neki tvit opozicijskega prvaka o dveh javnih uslužbenkah nacionalne televizije prva novica.

Več lahko preberete na reporter.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.