J. Bartolj, blog: Nekaj bo treba storiti

Tisto, ker se je sprejemalo več let in nato zavrnilo z referendumom, bo zdaj parlament pod diktatom Združene levice, sprejemal po hitrem postopku. Površno, pavšalno, ustrezno zgolj eni nazorski strani. Gre za naglico, ki čudi, uvaja pa kopico neverjetnih stvari. Denimo kaznovanje tistih staršev, ki bi otrokom v javnih šolah, prepovedali spremljanje vsebin povezanih z novimi teorijami spolov. Zamislite si, da se na razpis za katerokoli delovno mesto v javni upravi (od učitelja do policista) javi več kandidatov, absolutno prednost po predlogu tega zakona imajo homoseksualci, kajti v nasprotnem primeru se jim godi krivica. Predvidevajo lahko, da niso enakopravni. To velja tudi za posvajanje otrok, ki je zdaj omogočeno samo heteroseksualnim parom. Če se bo pojavil samo en homoseksualni par, ima po predlogu nove zakonodaje, pravzaprav absolutno prednost, kajti če otroka ne bi dobil, se lahko pritoži, da ga ni dobil zaradi spolne diskriminacije. O koristih otrok se v tem primeru sploh ne sprašuje.

Iz besed o strpnosti, s katero se je vse skupaj začelo, se zdaj bližamo diktatu, bližamo se totalitarni miselnosti, ki bo zaukazala, kako smemo misliti in kako se lahko obnašamo.

Več lahko preberete na blogu Jožeta Bartolja.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.