J. Bartolj, blog: Namesto z državo se ukvarjajo s sabo … spet!

Težavam te vlade kar ni videti konca. Premier najde enega ministra in že je drug na odstrelu oz ne uživa več njegove podpore. Če ne bi bilo tragično, bi bilo komično.

Kot berem, zdaj potrjenja nova ministrica za šolstvo Klavdija Markež, ni imela kaj boljšega nastopa pred parlamentarnim delovnim telesom za šolstvo, kot Alenka Bratušek pred časom v Bruslju. Rezultat pa je seveda povsem drugačen. Bratuškova se od bruseljskega debakla še vedno ni docela pobrala, še vedno jo preiskujejo tudi preiskovalni organi, Markeževa pa se je kljub neseznanjenosti z nekaterimi trenutnimi aferami v visokem šolstvu (ne vem, kako ne ve, zakaj je odstopila njena predhodnica) zavihtela na vrh šolskega resorja. Kdo iz ozadja bo zdaj vodil šolski resor pa je seveda že drugo vprašanje.

Janko Veber je vseeno nekaj poseben kaliber. Morda bi bilo treba začeti z menjavo kadra na obrambnem ministrstvu, ki jo je ob nastopu službe ministra izvedel kot čistko. Takrat se je oglasil sam predsednik države Pahor. Kako kratkovidno je deloval se kaže zdaj, ko bo treba spet menjati načelnika generalštaba, ker se bo sedanji upokojil.

Več lahko preberete na blogu Jožeta Bartolja.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.