Iz Slovenije bo tema segala daleč naokoli

Vas zanimajo preroštva? Mene tudi, vendar tista, ki so Božja beseda Njegovim otrokom. Ta pa morajo biti tudi potrjena.

Pred kratkim smo v ožjem krogu stranke Za otroke razglabljali o naši domovini. Z Janezom sva obujala spomine na preroštva, ki so bila dana glede osvoboditve Slovenije izpod jarma Jugoslavije. P. Tardif je na seminarju v Sloveniji povedal, da je v molitveni drži imel vizijo 6 ladjic, ena se je oddvojila in šla po svoje. Preroštvo se je tikalo osamosvojitve Slovenije. Zapisal ga je v svojo knjigo. Drug duhovnik, ne spomnim se več njegovega imena, je nekaj let pred osamosvojitvijo na srečanju na Krku dejal, da bo Slovenija svobodna, vendar bomo morali še veliko premoliti.

Zame najmočnejša, dokazljiva in potrjena preroštva, pa se tičejo sporočil s Kureščka. Te so vedno pred objavo pregledovali na nadškofiji, da bi ugotovili skladnost s katoliškim naukom. Spomnim se, da je bil p. Tardif jeseni leta 1990 v Ljubljani. Takrat smo naša širša družina čudeže, o katerih smo poslušali v evangelijih, prvič gledali v živo! Naših 5 otrok, otroci mojih sestra in moja hči, ki so bili tedaj v starosti od 3 do 16 let, so bili tako ganjeni, da so jim tekle solze, ko so videli čudovita Božja dela. Mož, ki je na stadionu negiben ležal na bolniški postelji, je po molitvi zaplesal z ozdravljeno žensko, ki je tja prišla z dvema berglama, domov pa je odplesala. No in tistega oktobra je p. Grafenauer na Kureščku med sv. mašo, ki je bila takrat še pod milim nebom, med pridigo, ko je presojal tudi glede dogodkov v Medjugorju, dejal, da se bo zgodilo nekaj velikega, še mnogo večjega, kot se je dogajalo na seminarju p. Tardifa. Meni se je takrat zdelo nemogoče, da je lahko še kakšna večja stvar in večji dokaz, da Bog živi in nas ljubi, kot je bilo morje čudežev na srečanju s p. Tardifom. Pa je bilo.

Kurešček 10. 2. 1990

Marija se je na Kureščku prvič prikazala 10. februarja 1990, od tedaj naprej pa dajala vsakomesečna sporočila vse do leta 1999. Na tem prvem prikazanju na Kureščku je med drugim dejala tudi naslednje sporočilo:

»To bo milostni kraj, kraj ozdravljanja dušnih bolezni in ran. Kdor se bo na tem kraju z vero zatekel v moje in Sinovo Srce, bo ozdravljen in deležen miru, ki ga lahko dajo samo nebesa«

O dogajanjih na Kureščku in vsa sporočila si lahko pogledate na tej povezavi .

Že takoj naslednji mesec, v marcu 1990, nas je prvič povabila, da se naslednje leto 1991 vse majske sobote združujemo na Kureščku, da tam molimo in se postimo za mir, spravo med narodi,… Kar meni ni šlo v glavo, saj smo ja baje v Jugoslaviji med seboj živeli v bratski slogi, medsebojni ljubezni in popolnem miru, …

Kurešček 3.3.1990

Hvaljen Jezus! Mir, mir naj bo med vami! Bog je vaš mir. Spreobrnite in spokorite se! Bodite nosilci in delivci miru. Mir naj zavlada med vami in Bogom ter med ljudmi.

Kličite, vabite k narodni, sosedski in družinski spravi! Skrbno pripravite srečanje vseh, ki se želijo spraviti, ki si želijo, da bi odpustili in da bi jim bilo odpuščeno. Na to srečanje povabite vse, ki želijo biti deležni Božjega miru, ne glede na narodnost.

Srečanje naj bo v maju 1991. To naj bo mesec sprave. Začnite prvega maja in nadaljujte ob vseh sobotah v tem mesecu. Že zdaj se pripravljajte s postom in molitvijo……”

Nato je prav vsak mesec v sporočilih nagovarjala k molitvi, postu in povezovanju v majhnih in velikih molitvenih občestvih za spravo, mir, milosti …

Pa res nič nismo razumeli, smo pa zaupali, da je zadeva resna in da bo Bog z nami. In smo prihajali, molili, se postili, … Kasneje smo v okviru Katoliške karizmatične prenove organizirali 24-urno vsakodnevno molitev za domovino.

Kurešček, 6. oktobra 1990

… Vaše molitve za spravo ne bodo ostale brez Sinovega in mojega odziva. Z veliko skrbjo se pripravljajte na mesec sprave …”

Kurešček, 8. decembra 1990

Uf, kako imenitno, čudovito! In nato je v decembru povabila:

Zakaj ne vpijete in ne vabite k spravi? Zakaj držite mene in moja sporočila s Kureščka v skritosti? … Na moj praznik Brezmadežnega spočetja vas še posebej vabim, da skrbno pripravite spravna srečanja. Post, molitev in zatekanje v moje Srce naj bo vaša pomoč!”

Kurešček, 5. januarja 1991

V začetku 1991 nas opogumlja:

Ne bojte se, jaz sem z vami. Ostanite zvesti tudi v preizkušnjah, ki so pred vami …”

Kurešček, 2. februarja 1991

Februarja je spet spodbujala:

… Z molitvijo in postom se pripravljajte na spravo, da boste deležni Božjega miru.

Molite, molite za mir v svetu. Satan z vso močjo napada in ogroža svetovni mir. Tudi Cerkev bo močno preizkušana. Molitev, post in življenje po evangeliju so najmočnejše orožje proti strašnim silam zla.

Jaz, vaša Mati, Kraljica miru, sem z vami. Ne bojte se! Živite moja sporočila. Bog je vsemogočen, zato je samo On vaš mir in vaša zmaga …”

Kurešček, 18. maja 1991

Pa spet in spet spodbude in opomini, redno, prav vsak mesec.

Hvaljen Jezus! Veselje, ki ga občutim zaradi vaše ljubezni do mene in mojih želja, bo poplačano z obilnim blagoslovom in mirom. Vi vsi boste žive priče….”

Kurešček, 8. junija 1991

Junija opogumlja:

… Prihajajte k meni, vedno bom z vami. Ne bojte se temnih oblakov…

Kurešček, 6. julija 1991

In nato, na dan natančno 10 let od pričetka Marijinih prikazovanj v Medjugorju, se je začela vojna v Sloveniji. Naše molitve so bile bogato poplačane. Že v začetku julija smo izvedeli:

O, blaženi mir, ki vam ga v teh hudih dneh daje moj Sin na mojo priprošnjo. Kdor je v tej preizkušnji nemiren, naj moli, umirilo se mu bo srce in dobil bo zaupanje v mojo priprošnjo …

Odpuščajte in si prizadevajte za mir in spravo…”

Kurešček, 8. februarja 1992

Pa spet rotenje:

Marija Kraljica miru je bila solzna in je govorila z jokajočim glasom. 

Ko bi človeštvo, kristjani, posebej pa Hrvatje vsaj zdaj spoznali, kaj so zamudili, ko me niso poslušali! Deset let sem jih vabila, svarila in prosila, naj molijo za mir in si prizadevajo za spravo in Bogu vdano življenje. Večina ni sprejela mene, Božje poslanke, ne mojih svaril, ne vabil k posvečenju. Posledice in preizkušnje so strahotne. O, da bi vsaj zdaj spoznali mene, Kraljico miru, in me sprejeli kot Mater, po kateri govori Bog!

Nad jugom se zbirajo grozeči oblaki. Sloveniji ne preti več vojna nevarnost, pač pa vanjo vdira nevarna duhovna tema. Ta se bo zelo zvito skušala vtihotapiti v vse pore krščanskega življenja in delovanja. Škodovati krščanstvu in prevzeti državno oblast – to je njen glavni cilj. Iz Slovenije bo tema segala daleč naokoli…

Kurešček, 30. avgusta 1992

Žal se je ta prerokba uresničila. Vendar Marija nikoli ne pozabi na svoje otroke in tako nas spodbuja:

To je moj kraj, kraj velikih milosti. Verujte in zaupajte mi. Moje in Sinovo Srce vas čaka …

Privoščimo si kdaj to zadovoljstvo in pojdimo na Kurešček, še posebej v stiskah se zatekajmo v Marijino in Jezusovo Srce na tem milostnem kraju. Prosimo tudi za našo lepo domovino, da ne bi bila dežela smrtne sence, pač pa svobodnega življenja in Življenja za vse! Da bi v naši lepi domovini zavladala kultura življenja!

In nikoli ne pozabi klica iz Apd 2,21: ”In zgodilo se bo: vsak, kdor bo klical Gospodovo ime, bo rešen!”

Velja tudi za naju, zaupaj! Amen, amen, amen!