Italijani in Avstrijci kontrolirajo mejo s Slovenijo in ostalo

Kdo pa ne bi zaprl državnih meja z državo, ki podpira terorizem, nasilje in s tovrstnimi izjavami operira na mednarodni sceni. Preseneča, da sosednje, demokratično usmerjene države ne gradijo zidu, podobnega berlinskemu na tej meji. Seveda pa je neodgovorno od teh sosedov, da slovenski narod prepustijo tej titoistični bandi v nemilost. Tako kot se Palestinci ne morejo rešiti teroristične skupine Hamas, se slovenski narod ne more rešiti titoizma, ki ga uničuje že osem desetletij in tudi danes, kar se da ugotoviti na temelju izjav nekaterih slovenskih politikov, filozofov, reperjev, novinarjev. Tako kot samostojna Slovenija pod vodstovm titoističnega političnega sistema in njemu pripadajoče politične elite nima bodočnosti, tudi samostojna država Palestina ne bo imela bodočnosti pod vodstvom Hamasa. Slovenci smo žrtev titoistične politične elite in političnega sistema, Palestinci pa Hamasa.

Ko vidijo ta politično-politikantski cirkus v Sloveniji, nimajo Avstrijci druge izbire, kot da svoje meje kontrolirajo. Vidijo, da v Sloveniji nihče ne ve, kdo pije in kdo plača. Le o medsebojnem obtoževanju o korupciji, krajah, sodelovanju in laganju se v Sloveniji politična elita pogovarja. Ali je res ali ne, Jankovič pravi, da je z Janšo bil pred letom 2022, ko je ta vodil vlado, v dobrih in stalnih stikih. Zdaj pa Janša krivi slovensko pravosodje in ministrico Pipanovo, da so z njim v dobrih odnosih in se objemajo z Jankovičem. Zakaj pa Janša v času vladanja ni poskrbel za to, da bi Janković resno prišel pred sodišče in bil obsojen. Namesto tega je sodeloval z njim. Pa to ne bi bilo njegovo mešanje v sodstvo, ampak bi to institucijo moral tako nastaviti, da bi lahko funkcionirala neodvisno. Vsakdo ve, da mora nekdo stroj nastaviti in ga potem lahko pusti, da samodejno funkcionira. Tudi sodstvo in pravosodje je treba tako urediti, da se zagotovijo pogoji, resno in nedvoumno spisani zakoni (pravni sistem) in seveda sankcije za sodne funkcionarje, če se sojenja po zakonih ne bodo držali. Ta cirkus, ki ga izvaja slovenska politična elita, vidi cel demokratičen svet, le slovenski narod se temu početju smeji in misli, da je v cirkusu, kjer ni plačal vstopnice in ga politični artisti in klovni zabavajo.

Del slovenskega naroda je zbegan, saj ne ve kam in kako, kar je posledica pranja možganov s strani pretekle in sedanje titoistične lažnive in manipulantske elite, ki mu vlada tudi v zadnjih 32 letih, seveda na 45 let podlage. Politična elita ves ta čas le manipulira z njim in ga vsaka stran prepričuje v svoj prav, namesto da bi razmišljali in državo vodili v korist razvoja. Najhujša ignoranca državljanov je, ko se politična elita sklicuje nanje, kot se zdaj teroristična organizacija Hamas sklicuje na palestinski narod, dejansko pa Hamas ne upošteva volje tega naroda in ne dela v smeri njegove osvoboditve, ampak se bori za to, da bodo z njim manipulirali in sebi zagotovili oblast. Sedanja in pretekla titoistična politična elita se je in se sklicuje tudi na slovenski narod. Politična elita se le bori za oblast in v ta namen je tudi ta dvoličnost v povezavi z ograjo. Seveda nobena ograja ne zaustavi migrantske poti in tudi ta slovenska ne, morda pa le malo olajša kontrolo na meji. Sicer pa celo ZDA z Bidnom kot predsednikom gradijo mejni zid z Mehiko. V Sloveniji pa ta in nobena druga ograja ne bo pomagala, ker policisti ne opravljajo svoje naloge, le špancirajo ali pa še to ne. Ko jih kamere snemajo, pa gledajo skozi “kukere”. Nekdo mora to državo prevzeti in jo urediti na vseh področjih, da ne bo funkcionirala kot razpuščena banda, ko le privilegiranci imajo besedo, ostali pa smo vsi zanje bedaki. Dobro, da se ti privilegiranci miselno razodenejo na mednarodni sceni, kot sta zadnji primer, Pirc Musarjeva v povezavi z zamejci in pa seveda Žižek na knjižnem sejmu v Frankfurtu. Znano je namreč, da ko v nedogled lažeš, se enkrat zmotiš. Ja, tujina, ki živi v urejenih državah, noče poslušati te njihove populistične pravljice in podpore nasilju, posebej pa ne terorizmu. To nasilje, ki ga ta titoistična oblast izvaja doma v Sloveniji, hočejo izvoziti na mednarodni politični, celo literarno-kulturni parket. Vedno jim ne uspe, da bi nalagali tujino, ko ji hočejo dopovedati, kako so oni demokratični in kako demokratični pravni sistem in spoštovanje človekovih pravic izvajajo v Sloveniji. Ko bo tujina dokončno spoznala, da je v Sloveniji največje kršenje človekovih pravic, pravice govora in medijev, se bo lahko pohvalila, da v Evropi dela red in preganja takšne in drugačne oblike terorizma, tudi zahrbtno prikritega v Sloveniji, katerega žrtev smo večinsko neprivilegirani državljani.

Naj ti meni razložijo pomen besedne zveze “dostojno delo”. Dostojno plačilo je potrebno za dostojno opravljeno delo. Končno je v tej državi treba nehati z operiranjem sociale. Zato je v Sloveniji doma revščina, ker se vse osredotoča na socialno državo, tudi delodajalci. Zato plačajo svoje zaposlene kot socialna država, čim manj, le toliko, da si zaposleni po koncu dela doma odpočijejo, kolikor toliko okrepčajo in drugi dan spet pridejo na delo ter ustvarjajo hiperdobiček za izkoriščevalske podjetnike. To lahko počno, ker so politična elita in institucije države na njihovi strani, tudi ti le populistično govorijo o socialni državi in se sklicujejo na Ustavo RS, da je v njej zapisano, da je Slovenija socialna država, namesto da bi končno strogo uredili vse pogoje zaposlovanja, pravice in dolžnosti na delovnem mestu in podjetnikov. Seveda pa je treba dovoliti, da podjetniki postanejo ljudje z resnimi idejami, inovacijami, da se bodo proizvajali izdelki z visoko dodano vrednost in bodo lahko zaposlene plačali dostojno, ne pa socialno. Seveda se bo to zgodilo, ko bo država oziroma vladajoča politika zaostrila boj proti zlorabam in vpeljala sistem, da podjetnik, ki izigrava zakone, namenjene urejanju zaposlovanja in nagrajevanja zaposlenih, ne bi več nikoli v življenju bil podjetnik. Treba se je zgledovati po Singapurju, kjer so izkoreninili preprodajo mamil z rigoroznimi kaznimi.

Karel Kozic1 komentar

  1. Res obstaja kar precejšnja podobnost med Hamasovimi teroristi in slovenskimi komunisti. Eni in drugi imajo lasten narod za talca. Mogoče so zato taki prijatelji med seboj. Palestinci nimajo bodočnosti pod vodstvom Hamasa, Slovenci pa ne pod vodstvom levakov.
    Kako se je Hamas uspel dokopati do popolne oblasti v Gazi ne vem natanko, mi je pa jasno, kako in zakaj imajo pri nas oblast levaki. Pokojni Justin Stanovnik je vzrok za to imenoval totalitarna poškodovanost možganov (Slovencev), ki ljudem onemogoča, da bi realno presojali politično situacijo. Veliko k temu seveda doprinese tudi medijska neuravnoteženost.
    Prohamasova nastrojenost slovenske leve vlade in njena ljubezen do ilegalnih migrantov Sloveniji zagotovo ne bosta prinesla naklonjenost pri sosedih.

Comments are closed.