Imamo priložnost

mediji resnicaNovi TV, radio in spletni portal dobivajo obrise. Tega sem iskreno vesel. Predlagam le drugačno »domače« medijsko poimenovanje in sicer: JA (Janez-Aleš) TV, radio in portal. Ko mediji govorijo o novih »Janševih« medijih se namreč čutim zapostavljenega. Delam, tuhtam, se matram, oni pa vse zasluge pripisujejo samo Janši. Če bi se drugi sodelavke in sodelavci ob imenu JA TV čutili odrinjene, predlagam recimo NAŠA TV. Ker je ime že določeno, NOVA TV, predlagam dopolnjeno ime: NAŠA NOVA TV. Vsebinsko s tem imenom to postanejo res naši mediji, Janša dobi končnico »ša«, jaz pa sem z »A«-jema tudi zadovoljen.

Na skupščini ustanovnih vlagateljev televizije me je nepričakovano doletela čast, ki sem jo sprva dojel kot muko. Predlagan sem bil in nato, kljub svojim izraženim pomislekom ter vzdržanemu glasu, bil imenovan za člana upravnega odbora.

Potem sem razmišljal: »Kolikokrat si slabe volje zaradi medijskega poročanja?«, »Koliko mediji neresničnega in krivičnega objavljajo?«, »Kolikokrat so ključne vsebine v medijih izbrisane?« (npr. reakcijski čas največjih medijev na krvavo trgovino ameriškega Načrtovanega starševstva s telesi splavljenih otrok je bil 17 dni!), »Kolikokrat si želel, da bi se na tem področju nekaj spremenilo?«.

Sedaj imamo priložnost. Vsi, ki si zastavljamo podobna vprašanja. Prihaja čas za naše odgovore.

»Kaj sem pripravljen sam narediti in koliko prispevati, da bom imel novo TV, ki bo spoštovala moj pogled; da bom imel poleg radia Ognjišče še en radio, kjer se bom počutil kot doma; da bom imel en spletni portal, kjer bom lahko vsak dan prebiral najnovejše novice iz Slovenije, sveta, o športu, modi itn?«

Od našega odgovora, draga bralka in bralec, je odvisno, kaj se bo zgodilo. Vem. Tradicionalnemu Slovencu/ki ni lahko dati denarja iz svojega žepa, raje potreplja po rami in se drži ob strani. Pojdimo malo čez sebe in vzemimo prihodnost v svoje roke. Kmalu, predvidoma že septembra, bomo imeli priložnost.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.