I. Puc, Reporter: O pripravah SDS na prevzem oblasti

Lani jeseni smo s pomočjo sogovornikov spoznavali, da položaj v Sloveniji postaja vse preveč kočljiv, da bi se celotna ozaveščeno demokratična stran smela vnaprej izogibati odkritemu pogovoru o (ne)zadostnosti lastne strankarske ponudbe. Nekateri so bili prepričani, da se je čas strateške naslonitve širše desnosredinske civilne družbe na eno stranko (ali stranke nasploh) iztekel, večina pa jih je menila, da je žogica v tem trenutku predvsem pri Slovenski demokratski stranki. A dokler je Janez Janša v zaporu, SDS ne bo mogla začeti odprte in sproščene razprave o svoji prihodnosti in prenovi vodstva in s tem tudi modernizaciji lastnega diskurza, načina političnega delovanja. Ker ni dvoma, da je ta trenutek edina stranka desno od sredine, sposobna nagovoriti širše urbano in nekonfesionalno volilno telo, je ta zagata zagata celotne ʻdesniceʼ.

Janša ni več v zaporu, a odprte in sproščene razprave o vprašanju njene modernizacije, s čimer bi se pripravila na osvojitev oblasti, še ni. Tudi strankin strokovni svet, če se ozremo na spletno stran, se zdi, da je na počitnicah. Načela pa je vprašanje »poprave krivic«, tudi zato, ker sta vlada in vladajoča koalicija v državnem zboru vodji opozicije neustavno in nezakonito skušala odvzeti poslanski mandat.

Več lahko preberete na strani tednika Reporter.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.