I. Puc, Reporter: O koalicijski carti constitutivi

Izid je znan: v težkih bojih bo koalicija jeklenila svoje vrste in izdihnila v znotrajpartijskih spopadih.

»Novo politično delovanje mora biti odločno in nepopustljivo do vseh, ki bi na kakršenkoli način želeli izrabiti politiko za svoje interese …« Tako je zapisano v koalicijski carti constitutivi, kot je imenuje Igor Grdina. Velike besede, ki kličejo k dejanjem. Razbohoteno nezaupanje pri ljudeh razširjajo prav razlike med besedami in dejanji.

Odločno in nepopustljivo. Kdo je že to vzkliknil? »Odbor 2014 bo deloval mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo!« Ali je Miro Cerar, sestavljavec dvanajste vlade, še miren in dostojanstven, potem ko ga okrog prinaša stari maček Karl Erjavec? Za zdaj nadaljuje v svojem slogu in se izogiba mikrofonom, čeprav predsednik upokojenske stranke preizkuša njegove živce in se na trenutke obnaša, kot da bi on sestavljal vlado. Erjavca je še najbolj vznejevoljilo popuščanje Novi Sloveniji. Človek, ki mu kot nekakšnemu levičarju ni bilo težko sodelovati v dveh Janševih vladah, se zdaj vtika v sestavo mavrične vlade.

Cerarju gredo na roke tudi prihodnji koalicijski partnerji z nepopustljivim in odločnim, a prav nič mirnim in dostojanstvenim posedanjem na komisarski stolček. Poglejte, kakšni so stari politiki in kakšen sem jaz, kompetentni novinec! Vendar bo tudi on kaj kmalu odgovarjal za njihove grehe.

Več lahko preberete v Reporterju.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.