Romanje na magistrat – začetek ustvarjanja mafijske države

Romanje na magistrat je imelo svoj cilj, in ta ni bil prosperiteta Slovenije. Šlo je za začetek ustanavljanja mafijske države … Foto STA

Vsako leto na obletnico romanja na magistrat, ki se je zgodilo sredi oktobra 2011, mediji na desnici sprašujejo takratne romarje, ali jim je kaj žal, da so se takrat izpostavili za tako sporno osebo, kot je že takrat bil Zoran Janković. Vprašanje je odveč. Ljudje so točno vedeli, kdo je Zoran Janković. Vedeli so, da je milijonar, ki lahko brez kančka samoironije in sramu prizna, da je “dal kredit za 60 milijonov evrov”, čeprav je bil vse življenje v davkoplačevalsko plačanih službah, potem pa stopi pred zbrane socialiste in zavpije: “Delu čast in oblast!

Romanje na magistrat je začetek ustanavljanja mafijske države

Romanje na magistrat je imelo svoj cilj, in ta ni bil prosperiteta Slovenije. Šlo je za začetek ustanavljanja mafijske države, za katero je bil Borut Pahor preveč mainstream levičar, da bi lahko postal njen boter. Pozitivna Slovenija je bila ponesrečen začetek, njen vnuk LMŠ dokončuje delo dekonstrukcije normalne države. Laži, kavbojsko kadrovanje, afere, zloraba varnostno-obveščevalnih služb (tako OVS kot Sove), država v reformnem “leru”, zadaj pa se dogaja. Drugi tir. Karavanke. Tretja razvojna os. Sistemsko onemogočanje dokončanja privatizacije. Sumljivi “tuji” skladi, ki kupujejo dokapitalizirane banke.

Izmišljanje novih mitskih partizanskih bojev je danes patriotsko početje

Vlada Marjana Šarca dela točno to, za kar je bila ustoličena. Nič. Kozmetika, s katero se ukvarjajo plebejci, srečni, da bodo v javni službi dobili neobdavčen regres, medtem ko zadaj patriciji, ki jih le redko vidimo, spet ropajo tako predrzno, kot so to počeli v devetdesetih, v časih velikih PID-ovskih tatvin, pijani od oblasti in prepričanja, da bodo vladali večno …

Kaj lahko naredimo? V Sloveniji nima smisla debatirati. Slovenci smo že indoktrinirani v novo resničnost, kjer so pravniki na državotvornih položajih neomarksisti, visoki funkcionarji pa so nesposobni, prej brezposelni kronični lažnivci. Izmišljanje novih mitskih partizanskih bojev pa je danes patriotsko početje.

“Evviva il comunismo” pri nas nova normalnost

Povejte tujini. Jaz bom. Pisal bom, dokler ne vedo vsi in dokler ne začnejo posvečati pozornosti neverjetnim stvarem, ki se dogajajo pri nas. Do zdaj je svet slovenske bizarnosti za nekaj trenutkov razkrila le Alenka Bratušek, z debaklom v Bruslju leta 2014. Ljudje so bili osupli. Še naši mediji so za kak teden hlinili osuplost, a ne za dolgo. Tujci pa še danes ne vedo, da je Alenka Bratušek v Sloveniji povsem povprečna, standardna političarka. Da je “evviva il comunismo” pri nas nova normalnost.

Svet mora vedeti, da neki nekoč obetajoči srednjeevropski državi grozi zaton pravega, iskrenega liberalizma in začetek neke navidezne demokracije, kakršno so patentirali naši večni vzorniki Rusi. Naj bo to za naše zahodne brate in sestre svarilo, kaj se zgodi v “demokratičnem socializmu”.

Vir: Mitja Iršič: Razpad neke države/Demokracija