Frankl: Odločno proti Pahorju

Iz dneva v dan padamo globlje v brezno socialističnega samoupravljanja. Smer razvoja je jasna, navzdol, ne moremo se odlepiti s kriznega dna. Če bomo želeli bolje živeti, bomo morali temeljito obračunati s slovenskim retrogradnim miselnim okvirom. Vse to se kaže v mnogih ravneh, povzeli bi jih lahko v treh sklopih.

1. Simbolno: komunistična zvezda na evrokovancu, obujanje Titove ceste v Ljubljani, državno odlikovanje Ertlu – to na simbolni ravni kaže, kdo je na oblasti.

2. Davčno oziroma obremenitveno: Slovenija je, če v istem kontekstu obravnavamo davke, prispevke in finančne obremenitve dela, pri vrhu najbolj obdavčenih okolij na svetu, če ne celo na vrhu. S takšno politiko zatiramo potenciale ljudi. Politična elita na oblasti, zdaj tista, ki bizarno obuja Tita in zvezdo, izčrpava vse po vrsti – zato, da se lahko sama regenerira in bogati. Na udaru je predvsem srednji oziroma izobraženi sloj.

3. Nacionalistično: ko je propadel projekt politično-tajkunskega osvajanja slovenskega gospodarstva, histerija usmerjenosti proti tujemu kapitalu oziroma kapitalu nasploh (tudi domačemu) dosega vrhunec. Jasno je, zakaj – gre za boj za oblast. Kajti če enkrat izgubiš lastniški vpliv na gospodarske centre moči, banke, trgovce, še koga, ti ostane samo še gola politika, in tu vendar obstaja možnost, da te kdaj ne izvolijo – razen če demokracijo povsem odpraviš.

Odprava študentskega dela je v nasprotju z interesi gospodarstva, zato zakona o malem delu ne podpiramo. V nedeljo bomo na referendumu odločali o zakonu o malem delu. V kontekstu prej opisanega se opredeljujemo za odločen NE.

Več: Finance