F. Donko za Radio Ognjišče: O širjenju strahu pred kristjani

Skupina podpornikov splava je vložila kazensko ovadbo proti spletnemu portalu 24kul.si. Prepričani so, da je ta napadel politično in etično prepričanje ljudi, ki se zavzemajo za spoštovanje 55. člena slovenske ustave. V uredništvu spletnega portala menijo, da so kazensko preganjani, ker se zavzemajo za življenje nerojenih deklic in dečkov. V odzivu so opozorili, da je to skregano s pametjo. Oglasil se je tudi socialni delavec Franci Donko, ki je pred časom prejel anonimno pismo študentke ljubljanske fakultete za socialno delo o tem, kako njene profesorice podpirajo protidružinsko politiko trenutne oblasti.

Skupino podpornikov splava je prizadel članek, ki našteva člane abortivnega lobija v Sloveniji. Imenovani v članku so pred tem podpisali peticijo proti Zavodu Božji otroci, ki je znotraj pobude Štirideset dni za življenje pripravil molitev za življenje nerojenih otrok pred ljubljansko porodnišnico. Skupina podpornikov splava je zahtevala prepoved molitve, saj naj bi šlo za dejanje, ki je v nasprotju s členom slovenske ustave, ki govori o tem, da je odločanje o rojstvu otrok svobodno. A Donko je poudaril, da ta člen pravzaprav spodbuja k rojstvu otrok in ga nikakor ni mogoče razlagati kot pravico do splava. Hkrati je opozoril na strah pred kristjani, posebej tistimi, ki v javnosti širijo veselje do družinskega življenja ter spoštovanje do življenja od spočetja do naravne smrti. Potiskanje kristjanov na obrobje in vero v skrito zasebnost vidi kot prioriteto protidružinskih aktivistov.

Zapisala Helena Škrlec, več lahko preberete na radio.ognjisce.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.