Razredničarka osnovnošolcem predlagala, da se medsebojno obdarujejo s kondomi

Razredničarka 9. razreda Osnovne šole Dravograd je za tradicionalno veselodecembrsko obdarovanje svojim učencem predlagala, da si medsebojno podarijo zavojček kondomov kot “varno popotnico v srednješolske dni”.

Po njenih besedah so otroci navdušeni, nekoliko manj pa verjetno nekateri starši.

Božično-novoletni dnevi so med drugim tudi čas veselja, ki ga prinaša medsebojno obdarovanje. Trenutku in kontekstu primerna simpatična darilca, ki si jih izmenjajo sošolci naših šol, so postali že dolgoletna znotrajrazredna praksa.

Vendar ta zgodba priča, da se trezna presoja o tem, kaj je za tovrstno obdarovanje med otroki primerno, zamegljuje celo pri šolskih pedagogih.

Starši učencev enega od devetih razredov na OŠ Neznanih talcev Dravograd so s strani razredničarke njihovih otrok prejeli, milo rečeno, nenavadno e-pošto.

Učiteljica jih v prijaznem uvodu najprej obvešča o šolskih dejavnostih na petkov zadnji dan pouka, o predavanju na temo praznika, plesu in druženju v oddelčni skupnosti.

“Kot vsako leto, bi se tudi letos obdarovali. Dolgo smo se pogovarjali, kaj bi bil naš predmet obdarovanja, pa se nismo mogli zediniti,” nadaljuje razredničarka.

“Zato sem sama predlagala zavojček kondomov, ki bi bila nekakšna varna popotnica v srednješolske dni.”

V nadaljevanju piše, da so bili otroci nad idejo navdušeni in da predlagajo Durex, da bodo vsi enake kvalitete in cene okoli 3-4 evre.

“Imajo pa težavo kako povedati staršem. Obljubila sem, da vas obvestim jaz,” razloži svoj namen pisanja.

Elektronsko pošto staršem zaključuje s prošnjo za kakšno povratno informacijo, mnenje, kritiko.

Več: Domovina