Dolgovi za bodočnost

Takoj po drugi svetovni vojni sta dve dejstvi držali deficit ZDA pod kontrolo: fiskalna odgovornost s strani republikancev in konzervativnih demokratov ter strah pred inflacijo.  Za republikance je bil deficit največji greh ki ga ima lahko vlada.

Ob velikem deficitu in gospodarski recesiji se v zadnji številki revije American Magazine sprašujejo kako naprej? Med recesijo ni potrebno uravnotežiti proračuna. Toda obstajati mora dolgoročna strategija za poplačilo nekaterih naših dolgov. Naj nihče ne dela iz nas norca.  Zmanjševanje deficita postaja močno boleče. Tu ni nobenega preprostega recepta.  Kot narod smo bili neodgovorni in nespametni, sedaj bomo morali to plačati.  Ničesa ne moremo izključiti iz zmanjšanja proračuna.

Predhodne generacije Američanov so bile zmožne narediti težke odločitve da bi zagotovile boljšo prihodnost za njihove otroke. Kot narod so se žrtvovali in plačevali davke da bi zgradili infrastrukturo in zmagali vojne. Kar manjka v deželi je odgovorni patriotizem ki prepozna odgovornosti za takšno žrtvovanje. Mi pa smo potrošili in živeli življenje brez da bi se spraševali kako bodo te navade vplivale na bodoče generacije.

Najlažje je kriviti politike. Vendar dokler politiki ne slišijo s strani ameriških ljudi da so ljudje pripravljeni na žrtvovanje za prihodnost njihovih otrok in za njihov narod,  toliko časa bo trajala blokada in to vse toliko časa dokler se  država ne bo znašla v ekonomskem prostem padu.