Demokracija: Troha nadaljuje gladovno stavko pred RTV Slovenija

V Radioteleviziji Slovenija (RTVS) obžalujejo odločitev Ladislava Trohe, ki se je po dveh mesecih gladovne stavke pred poslopjem vlade na Gregorčičevi, danes preselil pred vhod v stavbo RTVS, kjer nadaljuje stavko. Ob tem opozarjajo, da niso pristojni za reševanje širše družbenih problemov, na katere opozarja Troha.

V RTVS zato naprošajo pristojne institucije, da se “odzovejo in pripomorejo k rešitvi človeške stiske, ob kateri ne moremo ostati ravnodušni”.

Trohi sta se pri gladovni stavki pridružila še Milena Tanko in Janez Marinko. Andreja Repše iz gibanja Osveščeni prebivalci Slovenije (OPS), katerega predsednik je Troha, je za STA povedala, da stavkajoči zahtevajo, da se “odpre medijski prostor za ljudi, ki niso nikamor pripeti”. “Mi kot civilna družba ne pripadamo ne k levim ne k desnim oziroma nikamor. Problem je v tem, da civilna družba ne more priti v noben medij in povedati stvari ter se argumentirano pogovarjati,” pojasnjuje Repšetova.

Več lahko preberete v Demokraciji.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.