Vida Petrovčič in Marcel Štefančič jr. sta vsak drugače profesionalna novinarja

Novinar Borut Meško (Foto: Združenje novinarjev in publicistov)

V čem je razlika med novinarji tipa “Jebeno več nas je”, ki mu pripada tudi Marcel Štefančič jr., in profesionalno novinarko Vido Petrovčič?
V čem je razlika med ideološko agitpropovsko oddajo Studio City (Štefančič & Co.) in oddajo Intervju z voditeljico Vido Petrovčič in gostom dr. Hubertom Koslerjem v nedeljo, 1. maja 2022?
Kdo ustvarja dodano vrednost? Štefančičevi dohtarji Marko Milosavljević, Pavel Gantar, Branimir Štrukelj, Nataša Pirc Musar …, ki so podprli politika (preprodajalca, trgovca), ki niti svoje stranke ni sposoben ustvariti (jo je kar kupil in jo piarovsko-marketinško preimenoval v Gibanje Svoboda) ali ustvarjalci nove vrednosti (proizvodnja, inovacije) Ivo Boscarol, Aleš Štrancar, Hubert Kosler?

Demokracija pomeni, da je dobro vodenje države na volitvah nagrajeno

Funkcionalno nepismena večina volivcev je z Robertom Golobom kupila mačka v žaklju oz. piarovsko-medijski trimesečni izdelek, kar je antidemokracija.
Kdo podpira antidemokracijo?
Odgovor: monopolno prevzeti osrednji mediji (pod čigavim pritiskom so novinarji, ki jočejo v EU?) in javna RTVS z ekipo “jebeno več nas je”.

V demokraciji ljudje politikom (profesionalcem, ne pa igralcem na začasnem delu) podelijo nadaljevanje mandata, torej nagradijo uspešno vodenje, ali kaznujejo neuspešnost. Pretekla vlada je bila brez dvoma nadpovprečna v dveletnem vladanju, to kažejo konkretni podatki. Je pa po Natašino (Pirc Musar) slabo komunicirala, so pred volitvami kokodakali osrednji mediji, Delov zares nesvoboden urednik Bojan Budja pa je na prvi strani celo obelodanil (po volitvah): “Ponižanja, sramote, samovolje, diktature, krivic, kratenja osnovnih človekovih pravic in dostojanstva narod ne odpušča” (sic!).

“Je suis Borut Meško,” sem decembra 2020 pisala o STA Bojanu Veselinoviču.
Pravoverni novinarki v prispevku sta Delova Suzana Kos in Barbara Eržen, čeprav ju na Delu po pravovernosti prekašajo nekateri moški presstituti, ki sem jih obdelala na spletu. No, tisti s FDV-jevskim strokovnjakom Milosavljevićem na čelu pa javnosti sporočajo, da so vsi Štefančič.
Takle mamo!