Demokracija po birokratsko

PREJELI SMO. Objavljamo odgovor na dopis, ki ga v petek predsedniku Civilne družbe Sp. Kašelj – Podgrad – Zalog posredoval Vojko Grünfeld, vodja Službe za lokalno samoupravo MOL, v kateri predsednika “uči”, kako naj bi Civilne družbe na območju Četrtne skupnosti Polje poslovale z Mestno občino Ljubljana.

Spoštovani gospod Grünfeld,

presenečen sem nad vašo skrbjo, kako naj bi v bodoče delovale Civilne družbe na območju Četrtne skupnosti Polje. Arhuška konvencija, ki jo verjetno poznate, podpisnica je tudi Slovenija, govori nekaj čisto drugega.

Živimo v demokratični družbi, v kateri naj bi veljal glas tudi tistih ljudi, ki delujejo malce drugače od ostalih. Tako naša opozarjanja – saj to je glavna domena civilnih družb na določene življenjske probleme, ki se rešujejo že vse predolgo, bodo ostale še naprej prva obveza. Prav tako s svojim delovanjem nismo nikakršna ovira uspešnemu delu uradnih institucij, smo pa vedno za korekten odnos in pogovor. To pričakujem tudi od vas.

Ob tem bi vas rad opozoril na Ustavo Republike Slovenije, v kateri je v 1. čl. zapisano, da je Slovenija demokratična država, njeni prebivalci pa imamo pravico so svobode govora. Vaše direktive ne peljejo v to smer.

Svoja mnenja in predloge lahko sporočamo komur koli, ne glede na njegov odgovor, vsekakor pa županu, ki je župan vseh meščanov glavnega mesta Slovenije.

S spoštovanjem,

Milan Mirkov, predsednik