Če bi bila vlada fašistična, bi s silo preprečila kolesarjenje

Če bi bila vlada Janeza Janše fašistična, bi prepovedala vsako nezakonito (neprijavljeno) kolesarjenje oziroma ga s silo policije tudi preprečila. Tisti, ki širijo ulično nestrpnost z vzkliki »Ubi Janšu« ali »Smrt janšizmu«, bi že razbijali kamenje na Golem otoku.

Citiram (France Verbinc – Slovar tujk, 1967): »Fašizem zma m 1. ena od oblik neposredne diktature buržoazije v kapit. deželah (ali najbolj reakcionarnih elementov finančnega kapitala), nastala najprej v Italiji po prvi svetovi vojni, 2. ideologija ali polit. gibanje s tem značajem.«

Po kapitulaciji hočejo znova prevzeti oblast

Torej gre za ideologijo, ki se pojavi ali prične na pobudo posameznika, ta si pridobi privržence in vse skupaj se nato razširi v politično gibanje. V zgodovini je od vseh treh -izmov z nasiljem prevzel oblast edino komunizem. Za sovražnika je razglasil vsakogar, ki se z njegovimi idejami ni strinjal. Ali s transparenti in vzkliki »Smrt janšizmu« kolesarji in skriti agitatorji vodijo državo v novi komunizem? Ker ni demokracije in svobode. Za tem javnim »ubijanjem« s politično in medijsko podporo stojijo stranke SD, Levica in LMŠ, da bi po lastni kapitulaciji znova prevzeli oblast, četudi z revolucijo. Ne zavedajo se, da s kolesi in nogami teptajo težko pridobljene demokratične vrednote, katere smo pred tridesetimi leti potrjevali na volitvah in plebiscitu. Se stranke opozicije, številni mediji ter njihovi podporniki sploh zavedajo, kam to vodi?

Kako bi naredila fašistična vlada s kolesarskimi protestniki?

Če bi bila vlada Janeza Janše fašistična, bi prepovedala vsako nezakonito (neprijavljeno) kolesarjenje oziroma ga s silo policije tudi preprečila. Tisti, ki širijo ulično nestrpnost z vzkliki »Ubi Janšu« ali »Smrt janšizmu«, bi že razbijali kamenje na Golem otoku.

Saj nobena od koalicijskih strank, niti SDS, v svojih programih nima opredelitve, ki bi kazala na pojav fašizma, kot ga je uvedel Mussolini. Po definiciji je fašist kapitalist in diktator obenem. Mogoče pa je razumeti, da želijo anarhizem uvesti protestniki. Ta se lahko nehote sprevrže v anarhizem, iz katerega bi lahko nastal režim anarhistov/komunistov, katerim je edina svetinja uživanje brez dela in odgovornosti.

Milan Kučan je leta 1990 oznanil, da komunisti sestopajo z oblasti

Zakaj levičarske stranke ne upoštevajo dejstva, da je zadnji predsednik CK ZKS (Centralni komite Zveza komunistov Slovenije) Milan Kučan leta 1990 oznanil, da komunisti (on osebno) sestopajo iz oblasti? To je takrat pomenilo za Slovenijo konec komunizma. In zato je ljudstvo Milana Kučana kot zadnjega predsednika CK ZKS izbralo za predsednika predsedstva in nato še dvakrat za predsednika samostojne države Slovenije.

Kdo v Sloveniji je kapitalist (a ne v svetovnem merilu)? Največ bi jih našli med člani Foruma 21 in tudi med »sovražniki« sedanje vlade. Če špekuliram, morda tudi med tistimi, ki imajo še danes nostalgijo po komunistični vladavini. Zanimivo je tudi, da se številni mladi sprašujejo, kje in kako bi prišli do literature, ki ni ne »rdeča« ne »črna«, pač pa je v njej zgolj zgodovinska resnic. Ne manjka je, le poiskati jo je treba.

Primorce so strašili črnosrajčniki

Kot Primorec, rojen pod italijansko oblastjo v času, ko je tam divjal fašizem, se spominjam pripovedovanja staršev, starejših bratov in sester, ki so pripovedovali, da so bili pripadniki fašistične organizacije razpoznavni po nošenjem črnih srajc. Primorski Slovenci in tudi Italijani, ki se niso strinjali s fašizmom, so jim rekli »črnosrajčniki«. Seveda so črne srajce po zavladanju komunizma prebarvali v rdeče. Zato me danes črne srajce in maske, ki so postale njihov simbol, spominjajo na čas fašizma, ki se je po prvi svetovni vojni pojavil v Italiji.

Po koncu fašizma in nacizma se je razširil komunizem

Ko sta bila v Evropi 9. maja 1945 premagana fašizem in nacizem, se je po vsej Vzhodni Evropi razširil komunizem. V Sloveniji so komunisti krvavo zatrli vsako miselnost, ki ni podpirala njihovih revolucionarnih dejanj in Titove osebnosti. Komunizem je temeljil na sovraštvu do privatne lastnine in gospodarstva, do izobražencev, vernikov, ciganov ter do istospolnih, ki jih je po vojni preganjal in pobijal. Iz tistih časov izvira temeljni vzrok neenakosti slovenskega naroda. Saj imamo, glede na velikosti države, največje število (sedemsto) množičnih grobišč na svetu, ko je brat ubijal brata Slovenca. In to je bil komunizem. Tisti, ki danes s trobojnico in simboli iz komunističnih časov želijo obujati narodovo krvavo preteklost, so nasprotniki ali celo sovražniki demokratične in samostojne Slovenije.

Ko tisti, ki bi morali biti vzor, pozivajo k sovraštvu

Človek se ob vseh teh dogodkih nehote vpraša, do kdaj bodo ob vseh verbalnih deliktih, javnem in plakatnem pozivu k ubijanju ter netenju sovraštva molčali javni tožilci in sodniki. In do kdaj bo pomagala širiti sovraštvo tudi peščica slovenskih akademikov, umetnikov, intelektualcev? To so ljudje, ki bi bili morali biti vzor na poti do demokratične ureditve in spoštovanja vseh, ne le peščice (nekaj deset tisoč) izbrancev? In do kdaj bodo pomagali širiti lažna gesla, tudi državni mediji, ki se razglašajo za pluralne?

Vlada in njen predsednik delata v dobro državljanov

Vlada in njen predsednik po svojih dejanjih in ukrepih delujeta v dobro vseh državljank in državljanov in ne izpolnjujeta meril, po katerih bi ju lahko obtožili uvajanja fašizma, kot jih navaja Verbinčev Slovar tujk. Ukrepe, ki jih sprejema vlada, narekuje širjenje koronavirusa, in so pomembni za varnost in zdravje vseh nas. Zato javno podprimo ljudi, ki so nas pripeljali do naše samostojnosti in danes vodijo vlado, ki to samostojnost spoštuje in neguje njene vrednote, tako da ponuja sodelovanje vsem strankam v medsebojnem spoštovanju kot v letih 1990–1991.

Ob 29-letnici slovenske države in ob dnevu državnosti želim vsem Slovenkam in Slovencem doma in po svetu, državljankam in državljanom ter vsem, ki živite v naši lepi domovini, kljub omejitvam prijetno praznovanje, kje koli ste in boste! Domovina je ena, vsem nam dodeljena.

In Bog nam ohrani to našo lepo deželo!