Brez vsake pravice

planned parenhoodPred leti sem naredil napako. Nisem vedel, kaj storiti, pa sem vprašal znanca, ki ga spoštujem. Svetoval je, naj se opravičim in tega več ne delam. Malo sem se upiral, češ: »Poglej Türka, za njega so tisoči pobitih drugorazredna tema. Tudi partijci se ne opravičijo za nobeno stvar. Zakaj bi se jaz moral?«

»Če si kristjan, boš naredil, kot sem ti predlagal, če hočeš biti tak kot oni, boš delal tako kot oni.« Nisem jim hotel biti podoben, čeprav mi ni bilo lahko.

Pred mesecem in pol so svet pretresli grozljivi videoposnetki, ki dokazujejo, da ameriška organizacija Načrtovano starševstvo (Planned Parenthood) poleg splavov, ki jih opravlja, vzporedno pelje še trgovino s telesi splavljenih otrok. Izkazalo se je, da izvajanje splava prilagajajo potrebam po delih teles za prodajo. Potrebam prodaje, prilagajajo tudi tehnologijo splava. Tako npr. splave izvajajo tudi tako, da nedonošenček pri nekaj tednih starosti pride iz maminega telesa živ, potem pa ga razkosajo… To in še marsikaj je postalo znano celemu svetu.

Reakcija Načrtovanega starševstva z letno preko 1,3 milijarde dolarjev prometa? Zanikanje. Nič ni res! Da je nekaj narobe, so pokazali le z nekajdnevnim zaprtjem spletne strani, ki sedaj temeljito sfrizirana spet dela.

Reakcije svetovnih medijev? Na začetku so šle v smer sejanja dvoma ali so videoposnetki, v katerih nastopajo visoke uslužbenke Načrtovanega starševstva, verodostojni. Potem manipulacije v smislu: No, če je to že res, se dogaja v zelo majhnem obsegu, v samo nekaterih klinikah in to delajo ti uslužbenci na lastno roko. Po mesecu in pol je kruta trgovina postavljena v ozadje in se o zadevi poroča večinoma v povezavi s spori med republikanci in demokrati.

Politika? Barack Obama Načrtovano starševstvo vneto podpira še naprej, enako Hillary Clinton in njuna Demokratska stranka, saj je vplivno lobistično omrežje Načrtovanega starševstva njihov velik finančni podpornik.

Republikanci so razdeljeni. Eni bi zaradi kriminalnih dejanj organizacijo prepovedali, drugi bi ji odtegnili več kot 540 milijonov dolarjev, ki jih dobi vsako leto iz proračunskih virov. Večina se je potuhnila in so javno tiho, na srečanjih s svojimi volilci pa se zgražajo. Po principu: Načeloma naši med našimi. Pri njihovih najresnejših predsedniških kandidatih se zdi, da so slabe volje zaradi izbruha afere, ker se morajo, da ne bi izgubili osnovne volilne baze, bolj jasno opredeljevati do splava, kot bi se želeli.

V Sloveniji, o temi poročajo Družina, iskreni.net, še največ pa Radio Ognjišče in 24kul.si. STA je to vprašanje po 17 dneh vključila v novico o sprejemanju ameriškega proračuna, RTVSLO pa v članek o prepirih med republikanci in demokrati. Za največje medije v Sloveniji ta tema torej ni zanimiva in o njej nočejo oz. ne smejo poročati. Tudi POP TV, ki jo obvladujejo domnevno »republikanski« lastniki.

Vprašanja: “Ali se morda tudi pri nas dogaja kaj podobnega kot v ZDA?”, ni zmogel nihče. Pristojne prosim za odgovor!

Iz državnih virov financirane kvazi organizacije za človekove pravice in pravice žensk? Tiho. Nekatere že dolga leta sodelujejo z Načrtovanim starševstvom ali se financirajo iz virov, na katere ima ta organizacija izjemen vpliv.

Znamenito stališče Ronalda Reagana o splavu: »Opazil sem, da so vsi, ki zagovarjajo splav, že bili rojeni.«

Za to gre. Mrtvi otroci in tisti, ki so na njihovi poti, se ne morejo boriti za svoje interese in pravice. Niti za pravico do življenja. Ker živi nimamo poguma ali nas enostavno malo briga zanje, lahko organizacije kot je Načrtovano starševstvo z njimi, kako pokvarjeno – v imenu človekovih pravic – delajo, kar hočejo. Koliko časa še? Dobri ljudje, zberimo pogum in se postavimo v bran žrtvam splava – splavljenim otrokom ter njihovim mamam in očetom. Skupaj bomo močni, tudi zasramovanja in izgubo službe bomo preživeli, čeprav je to predvsem naš strah. Pa tudi če bo kakšna žrtev, borili se bomo za življenja naših bratov in sester, ki si sami ne morejo pomagati!

Kdaj bo bobnenje reke prelite krvi prevpilo žvenket denarja?

Kdaj se mamam ne bo ponujalo splava kot najbolj samoumevnega sredstva urejanja rojstev njihovih otrok.

Kdaj bo bolečina mater splavljenih otrok dobila domovinsko pravico? Kdaj bo sočutje do teh mater premagalo brezbrižnost in obtoževanje?

Kdaj bodo splavljeni otroci v Sloveniji dobili pravico do pogreba?