Bordel so ljudje, ne zidovi

Stanje, v kakršnega so nas potisnili, povzroča veliko škodo RTV Slovenija oz. ugledu te hiše. Gre za grobo vmešavanje politike, ki je šla tako daleč, da je vplivala na nezakonito ravnanje programskega sveta.” Jože Možina, direktor Televizije Slovenija, za MMC.

Dr. Pikalo, predsednik programskega sveta RTV Slovenija, je nezakonito imenoval novega generalnega direktorja RTV Slovenija.

G. Filli je sprejel nezakonito imenovanje za generalnega direktorja.

Obadva sta slovenski javni radioteleviziji povzročila ogromno moralno škodo. Kdo bo zaupal televiziji, kjer vladajo samodržci, ki mislijo, da jih ne vežejo ne zakoni ne osnovne človečanske norme? Kako se  počutijo novinarji, ki vidijo, da njihovi šefi z njimi lahko delajo, kakor se jim zazdi? Kako naj pričakujemo, da bodo novinarji delali avtonomno v mediju, v katerem nimajo osnovne pravne varnosti, kaj šele, da bi bili zaščiteni pred šikaniranjem?

Človek se vpraša, ali člani(ce) stranke Zares z izjavami o javni hiši morda le niso imeli v mislih RTV iz leta 2007, ampak tisto iz leta 2011.

Demokrat z zdravim moralnim čutom bi se opravičil in odstopil v trenutku, ko je sodišče razveljavilo njegovo odločitev. Ter se vsaj pet let ne bi pojavljal v javnosti. To je najmanj, kar dolguje demokratični družbi, proti kateri se je tako grdo spozabil.

Za prebivalce RTV pa velja, da je od njih odvisno, ali bodo živeli v javni ali kakšni drugi hiši. Bordela namreč ne naredijo zidovi, ampak stanovalci.