Bojan Požar: Kdo je Jankoviću dal pravico, da je na silvestrovo izigraval vodjo naroda?!

Bojan Požar se na Požarreportu sprašuje kdo je dal Jankoviću pravico, da izigrava vodjo naroda. Takole pravi:

“Zato je bolj kot grožnje ali policijsko varovanje Zorana Jankovića zanimivo, predvsem pa legitimno vprašanje, v kakšni vlogi je Janković nastopal na silvestrovo, denimo skupaj z Janom Plestenjakom, na enem od estradnih odrov v središču Ljubljane?

Namreč, ne smemo pozabiti, Janković ni več župan prestolnice, niti (še) ni predsednik vlade, je zolj poslanec in predsednik ene od parlamentarnih političnih strank! Si predstavljate, da bi na odru s Plestenjakom pred Ljubljančani kar naenkrat začeli nastopati Janez Janša, Gregor Virant, pa Ljudmila Novak in še kdo …

Zato se moramo čisto resno vprašati, kdo pa je državljanu Zoranu Jankoviću podelil pravico, da se na silvestrovo sredi Ljubljane obnaša kot župan, predsednik vlade in predsednik republike hkrati, in izigrava nekakšnega vodjo naroda?! To, kar smo videli, je bila čisto navadna, pravzaprav bizarna uzurpacija časti in oblasti ter skrajno nevaren vzorec vedenja.
No, ostaja nam še golo upanje, da je šlo samo za neverjetno neolikanost gospoda Zorana Jankovića.

Zato je bolj kot grožnje ali policijsko varovanje Zorana Jankovića zanimivo, predvsem pa legitimno vprašanje, v kakšni vlogi je Janković nastopal na silvestrovo, denimo skupaj z Janom Plestenjakom, na enem od estradnih odrov v središču Ljubljane? Namreč, ne smemo pozabiti, Janković ni več župan prestolnice, niti (še) ni predsednik vlade, je zolj poslanec in predsednik ene od parlamentarnih političnih strank! Si predstavljate, da bi na odru s Plestenjakom pred Ljubljančani kar naenkrat začeli nastopati Janez Janša, Gregor Virant, pa Ljudmila Novak in še kdo …Zato se moramo čisto resno vprašati, kdo pa je državljanu Zoranu Jankoviću podelil pravico, da se na silvestrovo sredi Ljubljane obnaša kot župan, predsednik vlade in predsednik republike hkrati, in izigrava nekakšnega vodjo naroda?!

To, kar smo videli, je bila čisto navadna, pravzaprav bizarna uzurpacija časti in oblasti ter skrajno nevaren vzorec vedenja.No, ostaja nam še golo upanje, da je šlo samo za neverjetno neolikanost gospoda Zorana Jankovića.”

Preberite celoten članek na Požarreport.