Bitka za Sovo

Slovenija je z vsakim dnem bolj podobna Miloševićevi Srbiji.

V tem mandatu so bili na pogovoru na policiji že vsi trije predsedniki največjih opozicijskih strank. Janez Janša, Zmago Jelinčič in Boris Popovič. Kaj takšnega se zadnje desetletje ni zgodilo v nobeni drugi Evropski državi.

Naša pravna država je farsa in največji del krivde za to nosijo sodniki, ki stavkajo kot kakšni delavci. Pa čeprav so oblast. Karteli, lobiji in večni proračunski abonenti medtem veselo plenijo in edine prave ovire na njihovi poti so izpostavljeni prostovoljci in rumeni mediji.

Minister za pravosodje iz vrst LDS protiustavno ruši generalno državno tožilko zaradi preiskave o zlorabi treh psov, v katero je do vratu vpletena njegova stranka in družina. Policija, ki jo vodi Ministrica iz iste stranke z istimi težavami preko – mimo javnega razpisa izbranega – proxyja izvrši pritisk na bivšega Kmetijskega ministra, da bi pristal na vlogo žrtvenega jagnja v aferi Baričevič. In javnomnenjsko razbremenil taisto ministrico.

Dan po izstopu poslanca Magajne iz poslanske skupine največje vladne stranke policija vdre v njegov dom in tam najde fotografijo, na kakršno na internetu naletite po treh klikih z domnevno najbolj obiskanega slovenskega portala 24ur.com. Akcijo pa takorekoč v živo prenašajo režimski mediji.

Moteni župan prestolnice v mestu ulico simbolično poimenuje po voditelju vojaške hunte in povrhu še socialistu, njegov sin pa naokoli grozi novinarjem s smrtjo (takrat, ko ne mešetari z ljubljanskimi zazidljivimi parcelami in ni ravno na poti med Moskvo, Samoborom in Zurichom).

Pravosodni minister kar na Twitterju napove razpis za novo generalno javno tožilko.

Zadnji v seriji ukrepov uzurpiranja oblasti in odpravljanja nezaželenih posledic sestopa z oblasti (s tujko poimenovanih demokracija) pa je poskus imenovanja nekdanjega partijskega sekretarja in trdorokca Branka Masleše na mesto predsednika Vrhovnega sodišča. Zakaj si socialisti tega želijo? Po zakonu o SOVI iz leta 2006 so bile pristojnosti predsednika okrožnega sodišča na čigar območju je sedež agencije prenešene na predsednika Vrhovnega sodišča. Če bo to postal nekdanji sekretar partije Branko Masleša, bodo lahko neovirano nadzorovali opozicijo in njene aktivnosti.

Zakon o Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (ZSOVA)

24. člen

(1) Kontrolo pisem in drugih pošiljk ter nadzorovanje in snemanje telekomunikacij v Republiki Sloveniji dovoli na predlog direktorja agencije s pisno odredbo za vsak primer posebej predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, če je podana velika verjetnost, da obstaja nevarnost za varnost države, ki se kaže v:

– tajnih aktivnostih zoper suverenost, neodvisnost, državno celovitost in strateške interese Republike Slovenije;

– tajnih aktivnostih, načrtih in pripravah za izvedbo mednarodnih terorističnih akcij zoper Republiko Slovenijo ter drugih nasilnih dejanjih proti državnemu organu in nosilcem javnih funkcij v Republiki Sloveniji ter tujini;

– posredovanju podatkov in dokumentov, ki so v Republiki Sloveniji opredeljeni kot državna tajnost, nepooblaščeni osebi v tujini;

– pripravah na oborožen napad na Republiko Slovenijo;

– obveščevalni dejavnosti posameznikov, organizacij in skupin v korist tujine;

– mednarodni organizirani kriminalni dejavnosti, in je utemeljeno pričakovati, da se v zvezi s to aktivnostjo uporablja določeno telekomunikacijsko sredstvo ali bo to sredstvo uporabljeno, pri tem pa je mogoče utemeljeno sklepati, da podatkov ni mogoče pridobiti drugače oziroma bi njihovo pridobivanje na drug način lahko ogrozilo življenje ali zdravje ljudi.

 

Vir: Blog Tomaž Štih