Šarčeve blondinke iz prehodnega doma na Gregorčičevi

Marjan Šarec in blondinke iz njegovega kabineta
Vse pa vendarle ni bilo tako slabo in črno v prehodnem domu, saj so v njem bivale štiri blondinke, od teh tri Nike in ena Janja. Tri boginje zmage so nehote pomagale k Šarčevemu porazu. Vir: Revija Zarja Jana, številka 32., leto 2019

Marjan Šarec tekmuje zdaj sam s seboj zdaj z Ivanom Serpentinškom. Čudno tekmovanje, ampak saj sta on in Serpentinšek eno, tako kot sta bila nekdanji premier in njegov svetovalec Črnčec. »Slep je, kdor se s Šarcem ukvarja,« je osmoljenec čivknil pred nedavnim. Slepota gor ali dol, danes bomo pobrskali po neizmerni ropotarnici šarcizmov in jih nekaj pogledali pobliže.

Kar nekaj strank je že klinično mrtvih zaradi Möderndorferja

Marjan Šarec se bliskovito in vsestransko razvija. Kot kaže, se je poglobil tudi v medicinsko znanost in ne ostaja zgolj na ravni dnevne zdravstvene politike. Ne prerokuje več, kaj vse bi naredil za slovensko zdravstvo, če bi mu omogočili predčasne volitve, pred katerimi bi družbenopolitični delavci in delavke v medijih prevzgojili volivce in volivke, da bi ga ti nato izvolili z aklamacijo, ampak predava o problematiki presajanja organov. Ugotavlja namreč, da je prestop poslanca v drugo stranko podoben presaditvi organa. Težava pri njegovi ekspertizi se kaže v tem, da se kljub ravnokar pridobljenemu medicinskemu znanju ne dotakne indikacije, ne ponudi odgovora na vprašanje, komu in zakaj presaditi organe. Ker kirurgi organe presajajo bolnikom, katerih življenja so ogrožena, lahko sklepamo, da je stranka, ki si da presaditi poslanca, v smrtni nevarnosti.

Šarec modruje tudi o tem, da organizem presajeni organ lahko zavrne, ničesar pa ne pove o posledici zavrnitve, ki je zelo pogosto smrt bolnika. Kar nekaj strank je že klinično mrtvih zaradi vsadka Möderndorferja in LMŠ verjetno ne bo zadnja, ki se ji slabo piše. Na mestu je razmišljanje, da bi ustanovili politično stranko ali vsaj listo, ki bi imela v programu eno samo točko, in sicer človekoljubje do poslancev begavcev. Njen obstoj bi bil upravičen že s tem, da bi Möderndorferju omogočila še en prestop, ko bo prišlo do medicinskih zapletov v LMŠ, in sicer do zavrnitve presajenega organa.

Hrepenenje po prehodni vladi

Dragi gospod Šarec, kaj vi bi že spet radi imeli prehodno vlado? Saj ste jo imeli, saj ste jo komaj dobro odstopili! Nekateri so vašo manjšinsko vlado videli kot tehnično vlado, ker je opravljala le tekoče posle, kar pomeni, da se ni ukvarjala s pomembnimi problemi države; poleg tega je bila izolirana od evropske in svetovne politike. Do usodne ločitve z zunajzakonskim partnerjem je bila izvršni svet Levice. Kadrovala je in delila denar, s katerim se je zahvaljevala svojim volivcem in se hkrati toplo priporočala v ponovno izvolitev. Nekaj dragocenega časa je namenila tudi odmevnim vohunskim aferam in nizkotnemu špicljanju. Resnici na ljubo, to ni bila tehnična, ampak prehodna vlada, ker so skoznjo stopali ministri in sekretarji, kot da bi bila prehodni dom za tujce.

V tem neprijaznem prehodnem domu na Gregorčičevi so krajši čas bivali Marko Bandelli, Jure Leben, Dejan Prešiček, Samo Fakin, Andrej Bertoncelj, Vojmir Urlep in Roman Kirn. Ne pozabimo še na Tugomirja Kodeljo, ki ni izpolnjeval pogojev za vstop v prehodno vlado, in Braneta Kralja, izvedenca za kadre, ki je bil prekarni uslužbenec prehodne vlade. Tudi Alenka Bratušek in Karl Erjavec, ki jima volivci niso omogočili lagodnega življenja med poslanci, sta zaprosila za azil v Šarčevi prehodni vladi in v njej vztrajala do bridkega konca, h kateremu sta mnogo pripomogla.

Število prebivalcev na Luni

Neverjetno odkritje: na Luni ni prebivalcev! Tega, da na Luni ni prebivalcev, ni zaslediti v nobenem leksikonu, ne tiskanem ne spletnem. Šarec s podatkom o številu prebivalcev na Luni po vsej verjetnosti razpolaga še iz časov zunajzakonske idile z Mesecem. Ker ljudski glas ve povedati, da je marsikdo za luno, dopuščamo tudi možnost, da je do epohalnega odkritja Šarec prišel na državniškem potovanju ob srečanju z enim izmed takih.

Ne smemo pa zanemariti tretje možnosti, da je demografski podatek pricurljal iz Sove, ki je bila v času prehodne vlade okrepljena z vrhunsko agentko.

Šarec piroman in gasilec

Splošno je znano, da je Šarec aktiven član gasilskega društva. Ne kuri in gasi samo šporgeta (»Baba, to j’ tko k’ šporget – sam’ d’ je.«) ali nezakurjenega žara, dokler je zajec še v gozdu, ampak nesebično gasi požare in se razdaja na gasilskih veselicah. Kaj so gasilci, vemo, kaj so piromani, tudi, in da je najteže izslediti piromana v gasilskih vrstah, tudi. Drzna trditev: Šarec je piroman! Z odstopom vlade je zanetil katastrofalen požar in zdaj v potu svojega obraza gasi, gasi s prekomernim oglašanjem iz poslanskih vrst, gasi na družbenih omrežjih, gasi v medijih.

Bivši predsednik vlade ne presliši nobenega klica »na pomoč«, ki se razlega z leve, zelo pogosto pa sam kriči »na pomoč« in prešteva strumne vrste 571 gasilcev sprememb v zadimljenem raju pod Triglavom. Gasilskih veselic se iz solidarnosti udeležujejo tudi samozvani akademiki in glej ga šmenta: kot češnja na torti se je pojavil pri gašenju sprememb še Sindikat poklicnih gasilcev. Ob slednjem se kar sama ponuja primerjava s »spontanim« prihodom delavcev Agrokombinata Grosuplje na premiero Rožančeve Tople grede leta 1964 in seveda onemogočenjem predstave. Šarec se ni utegnil udeležiti državne proslave, ker je bil dežurni netilec (ne gasilec) sovraštva na Prešernovem trgu.

Namesto da bi Marjan Šarec pri večerni maši pri frančiškanih bral berilo in nato odšel na Kongresni trg, je pred cerkvijo razpihoval plamen upora in s Kombinatkami pel Internacionalo ter Bella ciao.

Bella ciao, Marjan Šarec, ni daleč dan, ko bodo na političnem odru kurili in gasili drugi. »Na dolgi rok smo vsi mrtvi,« nezreli politiki pa so za politiko mrtvi v kratkem roku. Malega Drnovška in pritlikavega Dončića se bomo spominjali po šarcizmih in togotnem cepetanju, ker se je prepozno zavedel, da je pokvaril in zavrgel najljubšo igračo, ki so jo podarili mediji v imenu stricev iz ozadja – prehodno vlado.