Ave Triumpfhator, pozdravljajo te tisti, ki jim je usojeno umreti!

Urednik Drugega sveta Rok Čakš o teptanju pravic delavcev socialno čutečega ljubljanskega župana, dekleriranega levičarja Zorana Jankovića.

V čigavem imenu so bili torej delavci prisiljeni garati dneve in noči,  nedelje, praznike, v temi, dežju, snegu, temperaturah pod lediščem, samo zato, da bo štadion končan do letošnjega julija? V imenu socialnih pravic morda,  na katere pregovorno prisega vsak deklarirani levičar? In v čigavem imenu podizvajalci niso prejeli zasluženega plačila za opravljeno delo? Morda v imenu socialne in pravne države? Zakaj že Stožic z bolj človeškim odnosom do delavcev in podizvajalcev ne bi mogli končati v razumnih rokih, morda do julija naslednje leto?? Zakaj že je treba za denar izsiljevati državo, zakaj je treba tožiti  podizvajalca, ki je v obupu s svojimi tovornjaki županu salutiral pred novozgrajeno dvorano? Kako hudo mora v resnici biti, da človek naredi nekaj takšnega??!!

In vse to zato, ker se je tako odločil socialno čuteči ljubljanski župan, deklerirani levičar Zoran Janković.  Kaj mu je bilo v resnici tega treba? Po Danici in Viki bi za zmago na volitvah zadostovalo že tistih nekaj prebarvanih fasad.  Kaj je torej v ozadju?

Preberite članek do konca.