Cerar, (naj)BOLJE ZA VSE bo, če se takoj umaknete iz politike

Gospod Miro Cerar, vaš slogan (po slovarju tujk bojni krik) na volilnih plakatih »Bolje za vse« me zabava, jezi, žalosti in žali. S prav takimi občutki me je navdajalo tudi vaše štiriletno vladanje.

Kdo pa so po vašem mnenju »vsi«, ki bi jim še naprej radi vladali in jim bo tako »bolje«? Morda pa vam je pri tiskanju plakatov zagodel tiskarski škrat, zaradi česar »navadni državljani« (Cerarjevo poimenovanje podložnikov) ne doumemo bistva slogana: Bol  je za vse.

Bo bolje za vse politike in podanike levice?

Za tisto levico, ki ima glavo in žepe v kapitalizmu, srce in nostalgične spomine pa v komunizmu. Za venezuelsko peto kolono (IDS, TRS), ki daje takt delovanju vlade in Državnega zbora, za srečno veliko ljubljansko družino, za nepolitični Forum 21.

Bo bolje za vse ude globoke države?

O njih se vam je zareklo, ko ste odstopali z mesta predsednika vlade. Ker vi in vaši koalicijski partnerji še kar vladate (eden mimo drugega), bi bilo vašo tedanjo potezo primerneje imenovati sestopanje z mesta predsednika. Nič novega pod soncem: tudi KPS je sestopala z oblasti – pa nikoli sestopila. Ob začetku sestopanja z mesta predsednika vlade vas je močno zaneslo. Pozabili ste na enega od vaših bivših bojnih krikov »Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve.« Da, jamrali ste o tem, da vlada sicer vlada, obvladujejo pa jo skriti centri moči.

Bo bolje za vse mlade?

Za učečo se mladino bo zagotovljena enaka in brezpogojna indoktrinacija v najboljših javnih šolah. Če se kdo zmrduje nad javnimi šolami, naj za svojo kaprico plača. Če mladi izobraženci niso zadovoljni z minimalno plačo ali s prekarno zaposlitvijo, naj gredo v tujino. Doma bomo zlahka shajali brez njih, ker se tako in tako ne udeležujejo volitev. Njihovo mesto zasedajo mladi »strokovnjaki«, ki prihajajo iz balkanskega zakotja ter Afrike in Azije. Za vsakega izmed njih se splača potruditi – ne samo za vrhunskega frizerja, kajti to so naši predani (prodani) volivci.

Bo bolje za vse bolne?

Z legendarno ministrico za zdravje sta zdravstvo baje skoraj reformirala. Rezultat reforme polomije je vse slabša dostopnost zdravstvenih storitev, beg medicinskega kadra in nadaljnja veselica posrednikov zdravil in medicinske opreme.

Bo bolje za vse upokojence?

Vi, predsednik vlade, predsednik upokojenske stranke ter Putinova nagrajenka, brez slabe vesti vzdržujete kaos v pokojninski blagajni in tiščite četrtino upokojencev pod pragom revščine. Pokojnine prejemajo tudi tisti, ki zanje niso vplačevali prispevkov in z zakoni se povečuje število upravičencev izjemnih pokojnin. Imamo na edinstven način sprevrženo socialno kapico. Ta ne omejuje prispevkov zaposlenih strokovnjakov, ki imajo visoke bruto plače, pač pa omejuje višino njihovih pokojnin, ko/če jih bodo prejemali.

Bo bolje za vse v Slovenski vojski?

Poklicni vojaki in častniki se bodo ob skromnih plačah ljubiteljsko ukvarjali z vojaškimi veščinami. Državljani pa se bomo zanašali na srčnost in strokovnost gasilcev. Iz Nata, ki je za zdaj še nujno zlo, nas bodo vrgli ven. Samo brez panike, prosim lepo, kajti lahko se zanesemo na Moskvo, pa naj gre za paradne nastope sredi Ljubljane ali za morebitne druge vojaške operacije.

Bo bolje za vse v kulturi?

Ministrstvo za kulturo ostaja teta iz Amerike za umetnike in »umetnike«. Statistične podatke o nezaposlenosti v državi izboljšuje s povečevanjem armade samozaposlenih kulturnih delavcev. Pri vprašanjih, ki so pomembna za samobitnost in razvoj slovenskega naroda in njegove kulture, se kot po pravilu izdajalsko izmika z izgovorom, da za to nima pristojnosti.

Bo bolje za vse narodne manjšine?

Doslej smo imeli v Sloveniji dve avtohtoni manjšini. Le vprašanje časa je, kdaj jih bomo v Ustavo zapisali še vsaj toliko, kot je bilo plamenic v nekdanjem državnem grbu. V iztekajočem se mandatu je bila bitka zanje izgubljena, vojna pa še ne. Vojna, ki je predvsem vojna za volivce, bo neizprosna, pa naj stane kar hoče.

Bo bolje za vse ljudi na hrvaški meji?

Za tiste, ki jih izganjate iz njihovih domov na še vedno nedoločeni meji, za ribiče, ki ne vedo, komu naj verjamejo, kje da naj bi bila meja na morju, za lastnike zemljišč, ki ste jim brez odškodnine nanje postavili ograje in za obmejne prebivalce, ki živijo v neprestanem strahu pred migranti.

Bo bolje za vse zaposlene v državni upravi?

Ti bodo še naprej hodili v službo in ne hodili delat. Po birokratski (ne)logiki bodo zavlačevali s postopki, prelagali papirje, se izgovarjali na nedelujoče računalnike in stranke pošiljali od vrat do vrat. Z nekompetentnostjo in površnostjo se ministrstvom in upravnim enotam pridružuje tudi Državna volilna komisija. Ta seveda ve, kdaj in kje naj zamuja z vabili k volitvam. Tako se je to zgodilo pred prvim referendumom o 2. tiru. Tik pred tokratnimi volitvami so ustvarili zmedo v štirih naseljih občine Šentrupert. Tudi napaka v javni objavi za letošnje državnozborske volitve jim ni v čast. V 4. volilni enoti so namreč namesto 7. volilnega okraja Moste-Polje III objavili kandidatne liste za 7. volilni okraj Tržič, ki je v 1. volilni enoti.

Ali ob taki površnosti še lahko verjamemo v verodostojnost rezultatov, ki jih objavlja DVK? Vsaj šest (6) je redno zaposlenih (direktor, pomočnica direktorja, svetovalka direktorja, finančnica, računovodja, tajnica), ob volitvah ali referendumih pa še honorarci (predsednik komisije, namestnik predsednika, pet članov, pet namestnikov članov).

Bo bolje za vse stavkajoče uslužbence Sove in za policiste in sodnike in izdelovalce medijskih novic in zaposlene v gospodarskih dejavnostih in novo generacijo gradbenih tajkunov in …?

Gospod Miro Cerar, za vse skupine državljanov, ki so omenjene in tudi za tiste, ki niso, bo (naj)bolje, da se takoj umaknete iz  politike. Pika.

Foto: https://www.strankasmc.si/tag/bolje-za-vse/