Globoka država brez slabe vesti, ko gre za obrambo privilegijev

V polemiki glede ZOFVI so največji »luzerji« ravno otrociPoslanec Gregor Perič, ki ne skriva, da mu sedanja vlada ugaja in se v njej počuti udobno, velikokrat pa je tudi javno povedal, da se v tej vladi dela in izpolnjuje zaveze koalicijskih partnerjev, se je odločil spregovoriti.

Apetiti globoke države nikakor ne pojenjajo, medtem ko kandidatu za mandatarja krvavo primanjkuje glasov. Vsem tistim, ki se goreče zavzemajo za nastanek koalicije KUL je popolnoma jasno, da glasov poslancev za ustanovitev le-te ni dovolj. Zato se poslužujejo vedno bolj drastičnih metod in pritiskov na tiste od katerih bi lahko pridobili glasove. Pod največjimi pritiski se tokrat nahajajo poslanci SMC.

Poslanci Stranke modernega centra so pod stalnim pritiskom osrednjih medijev, najbolj seveda tistih, ki navijajo za razpad trenutne vladne garniture. Ali je to pravi pristop, ob pogoju, da bi jih levica rada pridobila na svojo stran, so si mnenja deljena. Toda to jih ne odvrača, da bi poskušali.

Poslanec Gregor Perič tarča gorečnežev

V povezavi z nenehnimi medijskimi pritiski se v zadnjem času se vse bolj povečuje število groženj in napadov na koalicijske poslance iz vrst SMC, medtem ko se storilci ne želijo razkriti. Poslanec Perič, ki ne skriva, da mu sedanja vlada ugaja in se v njej počuti udobno, velikokrat pa je tudi javno povedal, da se v tej vladi dela in izpolnjuje zaveze koalicijskih partnerjev, se je odločil spregovoriti. Njegovi kolegi in kolegice iz poslanske skupine se za ta korak še niso odločili, saj se bojijo, da bi se v tem primeru pritiski stopnjevali.

Poslanec Perič je tako postal eden najbolj obleganih, saj je vse več gorečnežev, ki želijo poslance SMC dobesedno iztisniti iz koalicije in jih priključiti KUL. Poslanec Gregor Perič se je znašel pod pritiski sovražnikov celo na svojem domu. Tam so mu neznanci postavili tablo z napisom “Heroj ali izdajalec?”. Grožnje postajajo vse močnejše, večinoma pa prihajajo iz strani anonimnih uporabnikov socialnih omrežij, saj si ne upajo razkriti. Nedolgo nazaj pa se je znašel na udaru zaradi agresivne uporabnice Twitterja, ki bi njemu in Moniki Gregorčič rada prisolila zaušnico.

 “Jaz res nisem agresivna oseba, ampak tebi pa Moniki bi pa prpopala tak šamar!”

Pritiski na človeka in na njegovo družino so v demokratični družbi povsem nedopustni in nedemokratični. Opoziciji pa postaja zvijanje rok poslancev vsakdanja stvar. Očitno globoka država in njihovi privrženci nimajo nobene slabe vesti, ko gre za uresničevanje njihov ciljev.

Bo novinarka Dnevnika sprejela izziv poslanca SMC Gregorja Periča?

Novinarka Dnevnika Polona Jamnik je poslanca SMC obtožila, da je bil v preteklosti član podmladka SDS – Slovenske demokratske mladine, Gregor Perič pa ji je preko Twitterja posredoval naslednji izziv:

“Gospe Poloni Jamnik v objavi na Dnevniku ponujam izziv. Če predloži dokaz, da sem bil član Slovenske demokratske mladine, namenim 1.000 € dobrodelni organizaciji po njenem izboru. V nasprotnem enak znesek nameni ga. Jamnik varni hiši v Slovenski Istri.” 

Gregor Perič je novinarki Dnevnika Poloni Jamnik rok postavil do petka, 15. januarja 2021, če mu dokaže, da je bil res član SDS. Enako je zahteval od družbe Dnevnik, v nasprotnem primeru pričakuje, da se bodo sami pridružili dobrodelni akciji. Perič je izbral datum, ko bo koalicija KUL pod vodstvom Karla Erjavca vložila dolgo pričakovano konstruktivno nezaupnico.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.