24kul, F. Donko: 9.500 otrok iz vrtcev so vodili po poti t. i. spominov in tovarištva

“Tudi 61. pohod po poti, kjer je Ljubljano med 2. svetovno vojno obdajala bodeča žica, so najprej uhodili otroci iz ljubljanskih vrtcev, za njimi so šli v petek na pot osnovnošolci in srednješolci. “Vrtci so letos prijavili skoraj 9.500 otrok, osnovne in srednje šole pa rekordnih 17.500 pohodnikov,” je pred kakšnim dnevom poročalo režimsko Delo.

Oefovski in prvomajski zvočniki izrojene levice, ki je ne zanimajo delavske pravice, še niso dodobra utihnili, ko so ob dnevu konca druge svetovne vojne spet grmela z zgodovinsko resnico skregana sporočila. Žal v svet laži silijo tudi najmlajše. Tako so tudi letošnjo pot ob žici organizatorji (Mestna občina Ljubljana, Amnesty International in drugi) pričeli s povorkami otrok iz ljubljanskih vrtcev, ki so za kamere televizij pripovedovali naučene stavke.

Ali je tek trojk v spomin na VOS-ovske trojke, ki so likvidirale po Ljubljani?

Vosovske morilske trojke so v skladu z revolucionarno doktrino sejale strah in smrt, vendar ne oredvsem med Italijani, ampak med slovenskimi razrednimi sovražniki, med katere so na prvo mesto prištevali meščanski razred in vsakega, ki se ni strinjal s komunistično ideoligijo. Sejanje smrti po Ljubljani je za tiste čase delovalo podobno kot današnje džihadistično teroriziranje po evropskih prestolnicah. Ko opazujem delovanje novodobnih teroristov, se ne morem znebiti občutka, da gre za zelo podobno, revolucionarno taktiko sejanja strahu, doseženega z žrtvami, nezaslišanim terorjem in nepredstavljivimi zločini.

Na POP TV to imenujejo »domovinska vzgoja«

Dragi šolniki! Hudo mi je ob spoznanju, da v letu Gospodovem 2017 po vrtcih in šolah še vedno nimate svobode, da bi učili resnico! Predstavljam si bolečino mnogih ob tem. Na televiziji so pokazali malčke iz vrtcev. Napovedovalka je šla celo tako daleč, da je izjavila, da so ti otroci podmladek Zveze borcev! Kakšna manipulacija se godi pred našimi očmi in z našimi otroki!? To ni vzgoja, ampak vsiljevanje laži v glave naših malčkov. Učiteljice in učitelji, vabim vas, da se pridružite  demokratičnim prizadevanjem za Slovenijo. Da bo prihodnost gradila na zdravih temeljih objektivne zgodovinske resničnosti, ki bo lahko prinesla spravo, brez katere ni napredka skupnosti. Zato k uram domovinske vzgoje spadajo pričevanja osamosvojiteljev, npr. Krkoviča. Učitelji, vzgojitelji, socialni delavci smo še posebej poklicani, da zaščitimo najbolj ranljive, med katere zagotovo spadajo otroci, posebej še v najnežnejih letih, ko potrebujejo zdravo in varno okolje za oblikovanje identitete, od katere je odvisno, ali bodo živeli  uspešno in zdravo življenje. Pravzaprav smo učitelji, vzgojitelji in socialni delavci SOODGOVORNI za prihodnost naših otrok!

Več: 24 kul