»Vlada na Kolodvorski« je grožnja demokraciji in blaginji te države!

Predstavniki vlade s predsednikom Šarcem vred, skupaj s pooblaščeno stroko iz NIJZ in pristranskimi, provladnimi novinarji, med njimi je izstopala še posebej RTV Slovenija, so nas prepričevali, da ni nobene nevarnosti. Do nastopa Janševe vlade se sploh nismo zavedali, da je pred nami epidemija. Njene pogubnosti nismo prepoznali, nevarnosti nismo znali oceniti in se ustrezno zavarovati, še več, niti tistih obrambnih možnosti, ki jih imamo in bi po izkušnjah drugih lahko koristile, nismo usposobili.

Šarcu je bila panika odveč, danes pa smo sredi vojne

Edino ponavljajoče in izstopajoče sporočilo RTV ob gospodu Šarcu je bilo: panika je odveč, smo pripravljeni. Dejanska resnica: novo vlado so pričakala prazna skladišča zaščitne opreme, prejšnja vlada je odtujila zaščitne maske in nas prepričevala, da jih ne rabimo, RTV ji je prikimala. Kje je kritično novinarstvo, ki naj bi nas opozarjalo na prihajajočo nevarnost? RTV ima sposobne in izkušene novinarje, ki niso spregledali, da v sosednjih pokrajinah Italije virus že jemlje svoj davek! Zakaj so nam to zatajili?

Danes smo sredi vojne, ki bo zahtevala svoj davek, število žrtev ni predvidljivo, grozi nam velika gospodarska škoda, družbene razmere postajajo resne, zahtevne. Takih vojn ne poznamo, še zmaga nas lahko preseneti, upamo lahko le, da bo to zmaga v pravem pomenu besede. Smo pred usodnimi dogodki, čas je, da združimo vse moči tega naroda, te države in zmagamo.

Ali smo kos tej nalogi? Poslanci so tak korak zmogli: škodljivi, nedemokratični, izključujoči zakletvi: »z Janšo pa ne«,  so se odrekli, zavrgli so jo in sestavili trdno vlado. Moje spoštovanje! Prevzeli so oblast v najtežjih razmerah. Zamenjava oblasti se je zgodila brez pretresov in v rekordnem času. Nova vlada že odloča o nujnih ukrepih, državni zbor sprejema zakone, oblast ubira prave poti, rešuje državo in državljane pred potopom. To je tekma s časom in vsak lahko doda svoj delež. Upanje in zaupanje državljanov se vrača. Verjamemo, da bo vlada storila vse, da se obranimo z najmanj žrtvami in najmanjšo škodo.

Dogodki se odvijajo bliskovito, vlada je sprejela prvi sveženj ukrepov za pomoč državljanom in gospodarstvu. V pripravo predloga je vključila najboljše strokovnjake iz vseh družbenih dejavnostih, vseh barv in prepričanj, brez domobrancev in partizanov pa hkrati z obojimi. Skupaj smo močnejši!

Janševa vlada nikogar ne izključuje, dela učinkovito in pregledno

Presenetljivo, vsem pa tak razvoj dogodkov ni pogodu! Med njimi še posebej izstopa RTV. Tam je najbrž pravi preplah, predsednik vlade Janez Janša ni dojemljiv za namige in izsiljevanja. Ne 100 dni, še teden dni niso počakali z nadaljevanjem svojih razdiralnih posegov v slovensko politiko. Niso edini, so pa po mojem mnenju najnevarnejši, kajti oni ne spremljajo politike, jo ustvarjajo. Naj bi pa vladi, tudi celotni družbi, nastavljali ogledalo. Ali so tej nalogi sploh dorasli, strokovno in vrednostno, ali se na njihovo poslanstvo, odgovornost, neodvisnost, resnicoljubnost lahko zanesemo? Na to vprašanje vam v nadaljevanju ponujam svoj odgovor! Menim, da je razprava o tem vprašanju na mestu, saj neodgovorno in pristransko obveščanje in usmerjanje javnosti povzroči preveliko škodo, v sedanjih razmerah tudi nepotrebne žrtve.

Poslanstvo RTV ni ustvarjanje politike ter  postavljanje in odstavljanje vlad!

Infektolog Trampuž pritrdil novinarjem RTV, da mask ne rabimo

Vprašljiva je vključitev infektologa dr. Trampuža iz Nemčije, ki nas je ob prvem nastopu na RTV 5. marca v Odmevih prepričeval, kako sijajno smo pripravljeni na epidemijo, te ocene seveda v naslednjih nastopih ni več ponovil. Objava prispevka pa je naredila že veliko škode, saj so gledalci njegovo sporočilo razumeli, da ni potrebe za strah, da smo dobro pripravljeni. Sicer mi  gospod Trampuž ne vzbuja zaupanja! Bom pojasnil zakaj. Pritrdil je namreč mnenju NIJZ in novinarjem RTV, da mask ne rabimo. Presenetljivo!

Temu mnenju odločno oporekam! Na Kitajskem nimajo več nobenega primera okužbe z notranjega vira, vsi pa nosijo maske in sanitarne skupine razkužujejo ulice. Doma uporabljamo v sadjarstvu zaščitne maske, ki preprečujejo vdihavanje drobnih kapljic, molekul strupa, podobno pa zaščitna maska prepreči vdihavanje drobnih kapljic s korona virusom. Zasilno se danes sicer zatekamo k rešitvi z vzdrževanjem razdalje med posamezniki, kar ni odveč, prav gotovo pa uporaba maske tveganje okužbe občutno zniža. Moja ocena: mask ne rabimo, ker jih nimamo!

Infektolog Trampuž je tudi na družbenih omrežjih. Zasledil sem enega od njegovih zapisov na FACEBOOK-u. Njegova vsebina je pritlehna, je poniževanje nove slovenske vlade, je tako rekoč hujskaški zapis, prava mlakuža. Vrhunskemu strokovnjaku takšna drža ne pristaja. Pomembno je naslednje dejstvo: RTV najame vrhunskega strokovnjaka za nalezljive bolezni, ki daje podpovprečne, politikantske ocene o političnem dogajanju v Sloveniji, blati novo slovensko vlado, ko se ta prvič usede za skupno mizo! Ministri si nadenejo maske kot opozorilo državljanom, naj se zavarujemo, infektolog pa si vzame čas, da se temu posmehuje. Skrajno neresno!

Še nekaj me je zmotilo pri njegovih nastopih: infektolog Trampuž vztrajno ponavlja oceno o prednosti javnega zdravstva pred zasebnim. Ne oporekam mu, tudi nova vlada nima nobenega načrta, da ga ukine, mora pa njegovo poslovanje izboljšati do take mere, da bo taka ocena ustrezala tudi dejanskemu stanju!

Na RTV ni novinarstva, je samo politika

Še dva drobna, a premetena prijema dopolnjujeta nastop infektologa Trampuža: zunanja sodelavka v odmevni oddaji RTV popljuva odločitev vlade o uvrstitvi ministrov v višji plačni razred, voditeljica oddaje prekine izjavo načelnika policije, ki pove, da na meji potrebujemo vojsko z ustreznimi pooblastili. Primera kažeta na oholo podcenjevanje vlade in parlamenta. Drugorazredni zunanji sodelavci RTV obračunavajo z odločitvami izvoljenih predstavnikov ljudstva. Gospe in gospodje, to ni novinarstvo, to je politika!

Na RTV že iščejo rešitev, kako onemogočiti novo vlado, državo pa ogroža epidemijaAli je v načrtu tudi nova »Patria«, bomo pričakali tudi novega »Berglunda«. Morda je že tukaj, to pot iz Berlina.

Zanimiv je »pogovor« Janša: Kadunc! Na očitek gospoda Janše naj RTV ne širi laži, gospod Kadunc odgovarja, da RTV ne laže, le objavlja novice! Krasno gospod Kadunc, jih objavljate, da, seveda le izbrane, jih pa predvsem ustvarjate. Ne lažete, recimo, skrijete pa resnico.

Prav gotovo pomemben del RTV opravlja svoje poslanstvo vzorno, zavzeto in vrhunsko, ta del kot narod, kot država, potrebujemo. Nepotreben in nekoristen, tudi škodljiv pa je tisti del RTV, ki hoče vladati! Ta je na Kolodvorski odveč, treba ga je prestaviti na Gregorčičevo, seveda pa mora najprej skozi volilni postopek.

Prepričan sem, da ne pretiravam, »vlada na Kolodvorski« je grožnja demokraciji in blaginji te države! Ko jo prestavimo, ne bo več nobene Patrie, ne novih obrazov, tudi komedijantov na Gregorčičevi ne.

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.