Žiga Turk: Razcepljenost in stereotip o slovenskem konzervativcu

Žiga Turk, takole razmišlja o razcepljenosti Slovencev po arbitražnem sporazumu in o stereotipu o slovenskem konzervativcu:

Slovenci smo po arbitražnem sporazumu razcepljeni. Ena petina je bila proti sporazumu, druga petina (plus malenkost) za, treh petin pa zadeva ne zanima. Med zadnjimi štirimi petinami bo Aleš Zalar našel ljudi, ki bodo svoje “domoljubje” izpričevali z navijanjem na svetovnem nogometnem prvenstvu. Lepo je biti domoljub in zraven spiti kako pivo. Toliko o matematiki in domoljubju.

Da smo razcepljeni, me je udarilo, ko sem spremljal odzive na twitterju na članek o čakanju na rezultate arbitražnega sporazuma v Dnevniku. Takole začne:

Če Bog je in če ljubi Slovenijo, potem bodo šli tisti, ki so proti, gor, je ob kakšnih pol osmih zvečer v štabu SDS delne neuradne rezultate referenduma komentirala Milica Šturm, žena nekdanjega ustavnega sodnika. Dr. Lovro Šturm je k temu dodal, da bo po njegovem poznavanju volilne aritmetike odstotek tistih, ki so bili proti, nezadržno šel proti 50 odstotkom.

Pustimo ob strani, da pri Gajotu ni bilo nič tako kot v Getsemanskem vrtu in da tak uvod v poročilo o tem, kako je SDS čakal na rezultate referenduma utrjuje stereotip o slovenskem konzervativcu.

Preberite članek do konca na blogu Žige Turka.

Foto: blog Žige Turka