Zbor za republiko obsoja in v celoti zavrača pogrom proti Zavodu Iskreni

Zbor za republiko obsoja in v celoti zavrača pogrom proti Zavodu IskreniZbor za republiko ugotavlja, da smo v Sloveniji priče ponovnemu sovražnemu in nestrpnemu izpadu levih političnih strank (LMŠ, Levica, SD in SAB) ter dela civilne družbe, tokrat proti nevladni organizaciji Zavodu Iskreni. Z insinuacijami in lažmi ter napovedano interpelacijo zoper pristojnega ministra Janeza Ciglerja Kralja se vrstijo napadi na zavod Iskreni, ki je bil poleg številnih drugih uspešen na javnem razpisu za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije covida-19.

Zbor za republiko zavrača nevzdržna in nesprejemljiva stališča, da mora biti neka organizacija (zavod Iskreni) izključena iz razpisa zaradi svojih vrednostnih opredelitev in zaradi tega, ker je bil minister njen soustanovitelj v času, ko ni zasedal tega položaja. Gre za neprofitni zavod, ki ga vzdržujejo pošteni in delovni posamezniki tudi s prostovoljnim delom. Slovenska država je demokratična, pluralna in svetovnonazorsko nevtralna, zato opozicijske stranke in njim sorodne civilne organizacije s takim ravnanjem poglabljajo in namerno ustvarjajo ideološko pogojeno vzdušje zatohlosti, mračnjaštva in netolerance, z drugo besedo, netijo kulturni boj.

V Zboru za republiko odločno podpiramo delovanje zavoda Iskreni kakor tudi ministra Janeza Ciglerja Kralja.  

Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj, ki je danes ogrožen, podprete z donacijo.