Zakonca Siter: Na romanju od skupine do skupine za dobro družine (FOTO)

Zakonca Siter na poti s prijatelji Foto: Aleš Čerin
Zakonca Siter na poti s prijatelji Foto: Aleš Čerin

Zakonca Dani in Vilma Siter, voditelja Družine in življenja sta se letos spet odpravila na dolg pohod po Sloveniji. Zakonca zelo resno jemljeta geslo “brez žrtve ni čudeža”, o katerem velikokrat govorita. Sta zelo očitno “walk-the-talk” človeka (delata to kar govorita – tudi sicer, a tokrat zelo dobesedno).

Pot

Letos sta se odpravila na pot 8. junija od doma v Leskovcu, pot pa bosta predvidoma končala 30. junija v Kopru. Na več kot 300 km dolgi poti bosta imela vmes dva tridnevna počitka. Pot: Leskovec – Novo mesto – Žužemberk – Stična – Grosuplje – Ljubljana – Kranj – Gorenja vas (Poljanska dolina) – Žiri – Zavratec – Črni vrh nad Idrijo – Vipava – Dornberk – Komen – Sežana – Trst – Koper.

Maša in pogovor

Vsak večer se ustavita v lokalni cerkvi, kjer se zberejo zakonci iz okoliških zakonskih skupin, imajo skupno mašo, zakonca Siter jih nagovorita in spodbudita “v gradnji odnosov za katere je vredno živeti”, kot pravita.

Pridruži se!

Včeraj sta pot končala v Kranju, fotografije pa so s poti Polica pri Grosuplju – Ljubljana. Pot je taka kot življenje v zakonski skupnosti: radost in veselje, bolečina in trpljenje, spodbujanje in teženje, učenje in lenarjenje, pogovor in molčanje, molitev in … (sem bi “pasala” kletev, pa tega tu ni).

Romanju “Od skupine do skupine za dobro družine” se lahko za ves dan ali del dneva pridružite tudi sami. Jutri, v petek, 18. junija zjutraj ob 7. uri se jim lahko pridružite pri farni cerkvi v Gorenji Vasi na poti proti Zavratcu. V kolikor pa bi se jim želeli pridružiti kasneje čez dan pokličite Vilmo na telefon: 051/317 737. Na spletni strani ‘Družina in življenje’ pa najdete razpredelnico za naprej.

Srečno Dani in Vilma na poti do morja, ki je še kakih 150 km stran.

Foto: Aleš Čerin