Volitve v Italiji ali koliko demokracije prenese Evropa

Drugo pismo predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen

Spoštovana predsednica Evropske komisije, gospa Ursula von der Leyen!

Skoraj točno pred dvema letoma, 28. oktobra 2020, sem na Vas naslovil prvo pismo, na katero nisem dobil odgovora, brez odgovora je bil tudi moj opomnik z 18. novembra 2020. Od Vašega tajništva nisem prejel niti potrdila, da je pismo prispelo.

Slovenska zunanja ministrica se je klanjala partijskemu veljaku

V takratnem pismu sem vas želel seznaniti z dejstvom, da je slovenska poslanka v Evropskem parlamentu Tanja Fajon, ki je bila predvidena za upravnico proračuna za azil in migracije, zagovornica zločincev iz časa komunistične revolucije, ki so odgovorni za tisoče umorov nedolžnih in ljudi na območju Slovenije ob koncu vojne. Priložil sem tudi fotografijo, ki jasno kaže prisotnost Tanje Fajon pri počastitvi Borisa Kidriča pred njegovim spomenikom. Kidriča lahko po političnem vplivu na KP vsekakor primerjamo z nacističnim vplivnim človekom Goebbelsom. To je dejstvo, ki ga potrdi vsebina političnih in partijskih izjav in člankov Borisa Kidriča, ki so po vsebini in diktatorskem stilu zelo podobni tistim Josepha Goebbelsa.
V tistem kritičnem času, ko se je takratna vlada Janeza Janše spoprijela s problemi grozeče pandemije in je bila hkrati stalno motena s strani privržencev tudi stranke SD, katere predsednica je Tanja Fajon, in drugih akterjev iz skrajno levih krogov, niste našli časa, da bi se vsaj bežno posvetili problemom, ki so trli Slovenijo. Takratni so nasprotniki po lahkovernih in slabo informiranih novinarjih tujih medijev tudi v tujini izvajali pritisk na krizno, a po objektivnih merilih uspešno vlado.

Giorgia Meloni je pred volitvami zbujala strah, a Italija sprejema veliko beguncev, pomoči pa dobi malo

Zato me zelo preseneča, da ste se pred nedavnimi parlamentarnimi volitvami obregnili ob kandidaturo italijanske političarke Giorgie Meloni in jo označili za predstavnico neofašizma in že vihteli palico Evropske komisije o finančnih sankcijah, katero vedno izpustite iz vreče, če gre za pokoritev katere članice EZ. Pri tem pa ste pozabili na kar nekaj dejstev, ki so v nasprotju z Vašim načinom razmišljanja. Prvič je Italija že po velikosti važna članica EZ in po vrhu še neto plačnica. EZ je pustila Italijo, neposredno sosedo severne Afrike, da se sama spopada s pritiskom migrantov. Ladjevje raznih dobrodelnih organizacij se udinja mednarodni trgovini z migranti na ta način, da jih vozi Italiji na prag in jih pusti.
Kje je tukaj solidarnost Evrope, ki bi poskrbela za to, da ne bo noben migrant utonil v morju, ampak bo rešen in pripeljan na varno mesto, od koder se bo lahko vrnil domov. Zaradi mene tudi s povračilom denarja, ki ga je odštel zločinskim organizatorjem potovanja v negotovost. To je eden najvidnejših problemov v očeh državljanov Italije. Kdor tega ne vidi ali noče videti, ravna neodgovorno do Italije in nehumano do migrantov, ki nasedajo lepim besedam nemoralnih prodajalcev sanj v bogati Evropi, kjer mnogi staroselci ne vedo, kako bodo preživeli zimo, nahranili otroke in obdržali delovno mesto.

V nasprotju s Salvinijem in Berlusconijem je Melonijeva zagovornica EZ, Nata in sankcij proti Rusiji

Spoštovana predsednica Evropske komisije, draga gospa Ursula von der Leyen, opletanje s fašizmom nam je dobro znano. V zadnjih dveh letih je bilo sestavni del nasprotovanja slovenski vladi. Zato mi dovolite, da sem do Vašega izpada malo zadržan. Poglejmo rajši, kaj predstavlja bodoča šefica italijanske vlade brez fašistične etikete. V zmagoviti trojki je Melonijeva tista, ki se lahko imenuje zmagovalko. Dva bolj desno orientirana partnerja Matteo Salvini in Silvio Berlusconi, ki ni ravno Putinov nasprotnik, sta izgubila precej volivcev. Oba sta se morala zadovoljiti z bolj skromnim izkupičkom glasov na volitvah. Salvini je padel s 34 odstotkov leta 2019 na sedaj 9 odstotkov, Berlusconi se je pa moral zadovoljiti z 8 odstotki.
Giorgia Meloni je zagovornica EZ, Nata in sankcij proti Rusiji. Po volitvah se je v Italiji pomiril celo finančni trg in ni bilo negativnih skokov na borzi. Ker pa stranka Melonijeve ne razpolaga s posebno primernimi ljudmi za ministrska mesta, se tudi tu ponujajo pragmatične rešitve z manj strankarskim pridihom.
Evropska komisija bo naredila za evropsko složnost največ, če se ne bo po nepotrebnem mešala v notranje zadeve svojih članic, ki ne se ne tičejo neposredno drugih članic. To ne pomeni rahljanja boja proti korupciji, ampak vsaki članici zagotoviti, da si bo notranje politično vzdušje lahko krojila sama. Na začetku omenjena častilka komunističnih morilcev Tanja Fajon je sedaj članica slovenske vlade in vodi zunanje ministrstvo. Upam, da Evropska komisija tega ne bo izkoristila za sankcije proti Sloveniji.