Vojko Flegar, Borut Pahor in Gadafi

Predsednik slovenske vlade Borut Pahor se bo danes in jutri v Tripoliju udeležil tretjega vrha EU-Afrika, ob robu zasedanja pa se bo Pahor (četrtič letos) sestal tudi z libijskim voditeljem Moamerjem Gadafijem. Razgledi.net še pred njunim srečanjem ekskluzivno objavljajo magnetogram pogovora.

Pahor: Pozdravljen, dragi prijatelj, kar najbolj prisrčno pozdravljen!

Gadafi: Salam alejkum, moj šotor je tudi tvoj! Vidim, da imaš novo telesno stražarko. Si se naveličal prejšnje? Tukaj bi dobil zanjo vsaj 250 kamel.

Pahor: Eh, pusti kamele! … Še z onima dvema ne vem, kaj bi. Ne, da se ne bi trudil, saj se, ne brez pomanjkljivosti seveda, tudi hitreje bi lahko šlo, ampak … Sploh imam toliko težav, da ne vem, kje bi začel.

Gadafi: Zaupaj mi, kaj te muči, ti najbolj podcenjevani od vseh največjih reformatorjev človeštva. Pomagal sem Silviju, Nicolasu, Gordonu …, ni šejtan, da ne bi mogel še tebi.

Pahor: Morda se boš spomnil, da sem ti spomladi omenil … Zdaj …, seveda …, kakšenkrat bi si želel … kot politolog …

Gadafi: Bog vse ve, ampak kljub temu te ne razumem!

Pahor: No, saj veš … Tisto s čiščenjem kopačk nogometašem se ni najbolj obneslo … Če ne spravim skupaj denarja za Stožice …

Gadafi: … ne bo košarkarskega prvenstva. Vem, mi je Mahmud povedal. Hja, bog je milosten, ampak glede tega zna biti, da ne bom mogel ničesar ukreniti.

Pahor: Kakšen nesrečen dan! Saj bom, moraš razumeti, stvari rešujemo v socialnem dialogu, poskrbel za tisti dve kameli.

Gadafi: Eh, pusti kamele! Tudi jaz imam težave, ne vem, kje se me glava drži.

Pahor: Povej, morda lahko pomagam. Vprašaj Jadranko, Ivana, Gorana … Lahko ti svetujem kot politik, politolog in strokovnjak.

Gadafi: Se spomniš … No, gotovo se … Tista avtocesta …

Pahor: Ja, razumem. Res sem sijajen krizni menedžer, gotovo se spomniš, da sem ti to že dejal, toda tega še s Francijevo in Darjino pomočjo ne spravim skupaj. Ti ne veš, kako zelo pravno zapleteno je to.

Gadafi: Če ne bo avtoceste …

Pahor: … ne bo Stožic … in košarkarskega prvenstva. Ojej, potem mi ostane le še Silicijeva dolina.

Gadafi: Silicijeva …? Odlično, sem vedel, da bova našla rešitev. Za Silicijevo dolino potrebuješ pesek. Tono ti dam za 1500 dolarjev.

Pahor: Hm, dolina … Vipavska … To bo kar nekaj peska, ga bo burja vseskozi raznašala … Nič količinskega popusta?

Gadafi: Bog je milosten, namesto popusta ti dam denar za Stožice.

Pahor: Kakšen fantastičen dan!

Gadafi: Bog je velik!

Vir: razgledi.net