Vodje sindikatov zadovoljni s predsednico vlade

IZJAVA DNEVA.

V članku Bratuškova ne bi sanirala javnih financ na tako »brutalen način« kot prejšnja vlada, je v zapisu z obiska predsednice vlade v Državnem svetu zanimiv tudi odziv dveh glavnih sindikalistov.

….. Državni svetnik sindikalist Dušan Semolič je med drugim izrazil zadovoljstvo nad napovedjo predsednice vlade o daljšem roku konsolidacije javnih financ.

Sindikalist Branimir Štrukelj je medtem pozdravil njeno stališče, da tudi javni sektor prispeva k skupnemu dobremu, ob tem pa izrazil željo, da ne bi bilo razkoraka med to deklarativno izjavo in poznejšimi dejanji. Kljub vsemu pa se je vprašal, komu bo ponovno varčevanje v javnem sektorju koristilo in kdaj bo končno prišlo do sprememb. Predsednica vlade je v zvezi s tem pojasnila le, da pogovori s sindikati javnega sektorja že potekajo, ni pa jih vsebinsko komentirala. …..

…. predstavnika sindikatov Branimir Štrukelj in Dušan Semolič sta predsednici vlade odsvetovala thatcherizem.

Štrukelj je dejal, da si tega vsekakor ne želi, ker je nekdanja britanska premierka uničila sindikate, Bratuškova pa naj ostane pri socialnem dialogu, Semolič pa je opozoril, da se nikakor ne bi smela zgledovati po neoliberalni politiki, ki jo je Thatcherjeva izvajala.

»Gospa Thacher ni moja vzornica. Najina skupna točka je le, da sva obe ženski, kaj drugega pa ne,« je odgovorila premierka Alenka Bratušek. …..

Vir: STA, Demokracija