Družina in Življenje: Verujemo, da Bog vse obrne v dobro

Naj bo leto 2022 leto zaupanja, zaupanja v to, da Bog vse obrne v dobro!

Živimo v času stiske in zmede. V takih časih se pomen družine in dobrih odnosov v njej izjemno poveča. Pomembno je namreč, da se v stiski človek lahko h komu stisne. H KOMU – ne le k čemu. Ne le k topli peči – četudi to rahlo pomaga – niti ne sam vase, pač pa v topel objem drugega: mož k ženi, žena k možu, otrok k mami ali očetu, ostarel človek v toplino objema svojih bližnjih.

Sliši se preprosto, pa vendar je danes sredi negotovosti, strahu in velike razdeljenosti – tudi znotraj družin – včasih težko najti toplino bližine. Peč, ki naj seva toplino odnosov, se ne zakuri kar sama od sebe, pač pa se moramo odločiti, da ogenj prižgemo, da stalno nalagamo drva in poskrbimo, da jih ne zmanjka.

Verjamemo, da nam nebeški Oče omogoča, da lahko drva naberemo, da imamo kje kuriti in da vir toplote nikoli ne bo ugasnil. To verjamemo zato, ker je nebeški Oče dober (prim. Lk 18,19), saj nam daje, za kar ga prosimo, in tudi vé, kaj potrebujemo. Na nas pa je, da naredimo korak: da iščemo Njega, ki je vir dobrega, trkamo in Ga prosimo. Tako bomo našli, odprlo se nam bo in bomo prejeli (prim. Mt 7,7–8). Tudi toplino odnosov med nami.

Božje obljube so zanesljive, ker je Bog vsemogočen

Bog je v Svetem pismu veliko obljubil. Njegove obljube so zanesljive in so vir našega upanja v teh dneh. Gre namreč za svetopisemsko upanje, ki je v resnici zanesljivo pričakovanje, da se bo nekaj zgodilo.

To ni le pobožna človeška želja. Zanesljivo pričakovanje imamo zato, ker je obljube izrekel Bog, ki je vsemogočen.

Imamo torej zanesljivo pričakovanje, da se Božje obljube v praksi uresničijo, četudi so nam sedaj še nejasne in neznane.

Situacija – družbena, zdravstvena, medosebna – ni dobra, a mi zajemamo iz upanja, da je Bogu jasno in znano, kaj se dogaja. To celo dopušča.

Čeprav morda zdaj še ne moremo razumeti, zakaj, imamo upanje, da bo On slabo, ki ga opazujemo v družbi in v družinah, obrnil v dobro.

Verjamemo, da bomo tudi mi – tako kot egiptovski Jožef – lahko takole vzkliknili: »Hoteli ste mi sicer storiti húdo, Bog pa je to obrnil na dobro« (1 Mz 50,20). Bog namreč vse, celo húdo, obrne v dobro. Mi v to verujemo in to nam daje upanje.To so izviri, iz katerih črpamo družine – skoraj pet tisoč nas je, po vsej Sloveniji in celo zunaj meja naše domovine – združene v skupnosti Družina in Življenje, kjer se učimo graditi odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej. Vabljeni, da se nam pridružite na tej poti. Na naši spletni strani diz.si vas čaka brezplačen izvod naše revije. To je lahko vajin prvi (ali naslednji) korak. Prav danes, na nedeljo svete družine. Dragi možje, drage žene, dragi otroci, želimo vam obilje topline v vaših družinah, v vseh vaših odnosih. Naj bo leto 2022 leto zaupanja. Zaupanja v to, da Bog vse obrne v dobro!

Družina in Življenje